8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Din cauza inundațiilor, o întreagă comunitate din Grecia cere să fie relocată

16 persoane și-au pierdut viaţa în urmă fenomenelor meteo extreme care au transformat regiunea într-o reală mare interioară

Rezidenţii unui mic sat de fermieri din Grecia au votat pentru relocarea întregii comunităţi.

Decizia a venit după ce localitatea a fost acoperită de ape în urma inundaţiilor din septembrie, informează Reuters, citate de DC News.

Metamorfosi – care a mai fost afectat de inundaţii în 1953 şi 1994 – aproape a dispărut sub ape atunci când furtuna Daniel, care a provocat dezastru în bazinul mediteraneean, a lovit regiunea Thessaly.

Fenomenele meteo extreme au avut loc în perioada 4-7 septembrie, regiunea din Grecia fiind transformată într-o reală mare interioară

Potrivit sursei citate, 16 persoane și-au pierdut viaţa. Satul ajunsese asemenea unui teritoriu al fantomelor, iar rezidenţii au declarat pentru Reuters în noiembrie că nu au altă alegere decât aceea a relocării într-un spaţiu mai sigur.

Propunerea de a ridica noi locuinţe în satul Palamas, situat la o distanţă de opt kilometri, a fost aprobată cu 142 de voturi pentru şi 14 împotrivă prin intermediul unui sistem informal de vot sub forma unei declaraţii pe proprie răspundere, a spus preşedintele comunităţii Metamorfosi, Petros Kontogiannis.

Guvernul a transmis că va lua în considerare relocarea satului

Rezidenţii vor înainta propunerea guvernului, alături de un studiu tehnic în care sunt menţionate ”inundaţii repetate” şi geomorfologia Metamorfosis ca motiv pentru relocare.

Guvernul a spus că va lua în considerare relocarea satului Metamorfosi, al cărui nume înseamnă ”transformare” în greacă.

spot_img
Latest news
știri