11.7 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

Un medic ieșean avertizează în legătură cu ”gadgeturile” de vapat: ”Există pachete seducătoare, cu arome și promoții. Reușesc să îi păcălească pe cei care nu sunt pregătiți”

Tot mai mulți fumători au adoptat alternativele electronice, deosebit de periculoase pentru sănătate

“Gadgeturile” de vapat pot fi extrem de periculoase, spune un medic psihiatru ieșean pentru Adevărul.ro.

În ultimii ani, tot mai mulți români au adoptat alternativele electronice la clasicele țigări, îndreptându-se către dispozitivele de vapare.

Noile tehnologii au cucerit rapid piața din România, devenind omniprezente pe rafturile oricărui magazin

Cu toate acestea, conform specialiștilor, aceste inovații pot ascunde riscuri semnificative.

Din nefericire, potrivit opiniei personalului medical, cei mai susceptibili de a cădea în această capcană sunt adolescenții neinformați.

Foarte mulți tineri sunt atrași de culorile strălucitoare, aromele puternice și mirosurile fructate.

Conform afirmațiilor doctorului Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, această problemă este cu atât mai urgentă.

Medic psihiatru: ”În România există tot felul de dispozitive electronice, cu diverse arome, care sunt interesante pentru tineri”

Acestea au diverse culori, care sunt foarte interesante și reușesc să îi păcălească pe cei care nu sunt pregătiți în acest sens, care nu au o educație sanitară corespunzătoare. Cu toate acestea, nu s-a dovedit că ele sunt mai puțin dăunătoare decât fumatul clasic, nu se cunosc exact efectele pe termen lung. În România există pachete de țigări seducătoare, cu arome și promoții. Este un fenomen răspândit și la modă.  La noi se găsesc oriunde, oricine poate cumpăra aceste gadgeturi inovative. Repet, nu s-a dovedit științific că ele nu afectează sănătatea pe termen lung, la fel cum o fac țigările clasice„, precizează dr. Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași, potrivit Adevărul.

Medicii susțin că ar trebui să existe legi clare, care să reducă numărul de fumători în România

Medicii au adăugat că dependența de țigări, chiar dacă este legală, nu este sănătoasă și trebuie să fie combătută.

Acest lucru ar putea fi realizat printr-o educație sanitară corespunzătoare, ce trebuie să fie făcută încă din școală, mai transmite sursa citată.

Latest news
știri