15.2 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

Țigările electronice fac victime în Marea Britanie. Copii de 9 ani au ajuns la spital

Țigările eletronice fac ravagii în Marea Britanie. Copiii de vârstă școlară primară ajung în spital din cauza vapingului excesiv.

Cifrele arată că au existat 15 cazuri de internări, în timp ce anul trecut au fost doar 12. Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai puțin au trebuit să fie internați în primele 4 luni ale anului. Băieții și fetele de vârstă școlară primară se îmbolnăvesc atât de mult. Din cauza vapingului, încât ajung la spital, potrivit unei investigații Sky News. Cifrele de la NHS Anglia arată că au existat 15 cazuri în care copiii cu vârsta de nouă ani sau mai puțin, care au ajuns la spital. Profesorul Andy Bush, medic pediatru, spune că este „absolut îngrozit” de statistici. „Copiii mici sunt expuși la substanțe de dependență. Substanțe care sunt toxice și o parte din toxicitate nu este cunoscută”, a spus el.

”Nici nu știm ce anume se află în aceste lucruri”

„Este o junglă… pur și simplu nu știm ce este în majoritatea acestor lucruri. Dacă un adolescent începe să fumeze țigări, probabil că se va îmbolnăvi și va vomita în spatele magaziei de biciclete. Utilizarea acută a țigărilor electronice la copii, poate duce la spital. Ba chiar la terapie intensivă. Și poate duce inclusiv la sângerarea plămânilor. Colapsul pulmonar și scurgerea de aer, plămânii se umplu de grăsime”. Pentru mulți fumători, vaporizarea a fost cheia renunțării țigările normale. Cu toate acestea există oameni care spun contrariul. Spre exemplu mama unei adolescente, este convinsă că vape-ul a ucis-o. Rosey a suferit un atac de cord. Acesta a fost provocat de colapsul brusc al ambilor plămâni – un pneumotorax bilateral. Creierul ei era lipsit de oxigen și două zile mai târziu a fost clar că nu va supraviețui. Mamei ei, Rachel, i s-a spus că plămânii lui Rosey sunt „doar o masă de găuri și vezicule numite blebs”.

S-a ajuns la colaps dublu și pulmonar și cardiac

„Ca să fiu sinceră, a existat doar multă tăcere uluită la spital”, a spus ea. Rosey a fost la doctori de mai multe ori cu dureri în piept în lunile înainte de moartea ei. Cu toate acestea nimeni nu a detectat nimic. Profesorul Bush merge mai departe decât atât. El spune că nu a văzut niciodată colapsul dublu pulmonar la o persoană tânără, aptă. „Cred că acea mamă are dreptate”, a spus el. „Nu mă pot gândi la nicio altă explicație care să acopere faptele”. Chiar dacă este ilegal să vinzi vaporizatoare persoanelor sub 18 ani, iar cutiile sunt etichetate clar. Vape-urile sunt la mare căutare cam peste tot unde sunt puse la vânzare. Guvernul a anunțat recent că va opri reclamele false care vizează în mod ilegal adolescenții cu publicitate pe platforme precum TikTok.

spot_img
Latest news
știri