13.3 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Agricultorii și pescarii din Franța, nemulțumiți de reglementarea excesivă a industriei

Protestatarii acuză importul de produse agricole din Ucraina

În Franța, Sindicatul Agricultorilor pentru Coordonare Rurală, împreună cu pescarii francezi, a organizat o acțiune în masă în comuna Boulogne-sur-Mer din nordul Franței, protestând împotriva reglementării excesive a industriei, inclusiv prin normele UE, a relatat ziarul La Voix du Nord.

În egală măsură, aceștia au protestat împotriva importului necontrolat de produse agricole din Ucraina în țările europene.

Mai mulți protestatari au circulat pe străzile comunei cu 135 de tractoare, claxonând și scandând lozinci

În special, ei solicită oprirea importului de produse agricole străine fără taxe vamale, inclusiv din Ucraina, și se opun standardelor de mediu impuse fermierilor francezi la nivelul UE.

Potrivit protestatarilor, toate aceste standarde îi expun în fața concurenței străine.

De asemenea, pescarii se opun cotelor de pescuit restrictive, în plus față de importuri, transmite Adevărul.

Alături de protestatarii din Franța, mai mulți fermieri intenționează să organizeze un nou protest la Bruxelles

Postul de radio Europe 1 a clarificat că participanții la marș, care s-a desfășurat fără incidente, au în plan organizarea unui protest la Bruxelles în viitor.

Fermierii din mai multe țări UE, inclusiv Belgia, Germania, Polonia și Franța, protestează împotriva multiplelor norme legale europene care reglementează producția agricolă și împotriva importului necontrolat de produse agricole din Ucraina în țările europene.

Latest news
știri