12 C
București
marți, 14 mai, 2024

Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic Zonal pentru Parcul Tineretului

Fundația Eco-Civica a contestat în instanță acest PUZ

Săptămâna aceasta, Tribunalul București a dispus anularea Planului Urbanistic Zonal al Parcului Tineretului.

Dacă sentința va fi menținută de Curtea de Apel București, în cazul în care Consiliul General va face recurs, mai multe hectare de aici vor fi salvate și redate parcului.

Fundația Eco-Civica: ”Continuă lupta pentru Parcul Tineretului din Capitală!”

Membrii Eco-Civica, o organizație non-guvernamentală care se implică de peste 24 de ani pentru apărarea și recuperarea spațiilor verzi, au precizat că în Planul Urbanistic Zonal al Parcului Tineretului, peste 20 hectare au fost trecute din funcțiunea de parc în zone construibile sau rezervă de retrocedare.

Varianta de PUZ aprobată în Octombrie 2005 nu a convenit mafiei imobiliare și au aranjat ca-în Decembrie 2005, Consiliul General să aprobe o nouă variantă de PUZ Parcul Tineretului care ridica regimul de înălțime de la parter și două etaje la parter plus 14 etaje”, se arată în comunicatul organizației Eco-Civica.

Trei organizații neguvernamentale au făcut apel la lege

După ce au observat că autoritatea locală continuă să elibereze autorizații pentru construcții în baza PUZ-ului Parcul Tineretului, deși acesta a expirat încă din 2010, trei organizații neguvernamentale – Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Bucureștiul și ACIP – au decis să conteste, în instanță, acest PUZ.

Luni, 11 aprilie, Tribunalul București a hotărât să anuleze PUZ-ul Parcului Tineretului.

Primarul General al Capitalei: ”Alte investiții prevăzute de acest PUZ sunt în diferite stadii în instanță”

În cursul zilei de astăzi, 12 aprilie, primarul Nicușor Dan a declarat că, prin planul aprobat în 2005, câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile.

Edilul a publicat mai multe imagini, explicând că există două constructii neterminate care au fost începute în baza aceluiași PUZ și stopate în instanță de aceleași asociații.

Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani. Traficul și poluarea pe care le resimțim cu toții sunt consecințele”, a transmis Primarul Municipiului București.

spot_img
Latest news
știri