19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Percheziţii la o primărie din Buzău, într-un dosar legat de regimul deșeurilor

Primăria comunei incendia pe câmp cantități foarte mari de gunoaie

Mai multe percheziții au avut loc în județul Buzău, într-un dosar în legătură cu ilegalităţi în domeniul deşeurilor, transmite News.ro.

Primăria Cochirleanca, acuzată că a îngropat și incendiat pe câmp tone de deșeuri

Una dintre descinderi a fost chiar la Primăria Cochirleanca, localitate în care cantităţi mari de gunoaie ar fi fost colectate în afara spaţiilor autorizate şi ulterior incendiate.

Conform sesizărilor primite, polițiștii au fost informați că societatea de salubrizare a Primăriei Cochirleanca a obținut un împrumut de la Primărie pentru a acoperi taxele de depozitare și neutralizare a deșeurilor la singura groapă ecologică din județ, situată în comuna Gălbinași.

Cu toate acestea, se pare că deșeurile colectate de la populație nu au fost direcționate acolo, ci au fost fie îngropate în câmpurile din afara localității, fie incendiate.

De asemenea, o altă parte a investigației se concentrează pe rețeaua de canalizare din comună și pe stația de epurare asociată.

Chiar dacă acestea au fost finalizate și plătite din fonduri publice, nu par să fie funcționale, iar apele uzate ajung, în realitate, pe terenurile din comună.

Deși trebuie să răspundă pentru mai multe fapte penale, primarul comunei din Buzău candidează pentru un nou mandat

Primarul comunei Cochirleanca, care candidează pentru un nou mandat, a fost condamnat recent cu amânarea executării pedepsei pentru că ar fi asfaltat mai multe drumuri comunale fără a mai aştepta autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea lucrărilor.

spot_img
Latest news
știri