19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Pui de pescăruși, salvați dintre mașinile din București

Reprezentanții Fundației Visul Luanei au anunțat că, în ultimele zile, au reușit să salveze zeci de pui de pescăruși de pe străzile din orașul București, anunță Descoperă.ro.

Este vorba despre păsări care învață să zboare și care au ajuns în zone aglomerate, fiind astfel în pericol.

54 de pui, salvați de Fundația Visul Luanei

În câteva zile, reprezentanții fundației au reușit să salveze 54 de pui de pescăruș. În următoarele două luni, păsările vor sta în adăpostul fundației și apoi vor fi eliberate în sălbăticie.

14 (acum) + 40 (zilele trecute) …pui de pescăruși salvați dintre mașinile din București… Aceștia sunt în procesul normal de învățare a zborului, iar părinții, în mod normal se ocupă la sol de ei, dar în multe cazuri aterizează în zone extrem de aglomerate și riscă să fie accidentați”, au scris pe pagina de Facebook a Fundației Visul Luanei.

De asemenea, reprezentanții fundației au mai menționat și faptul că organizația încearcă din răsputeri să răspundă la toate solicitările din teren, oferind adăpost și îngrijiri de specialitate până la momentul eliberării (peste 2 luni).

Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice al fundației se află în Popești-Leordeni din județul Ilfov.

Un centru de salvare și reabilitare, destinat animalelor sălbatice

Fundația Visul Luanei este o organizație non-profit care desfășoară programe de îngrijire medicală pentru animale sălbatice rănite, de control al reproducției animalelor domestice cu și fără stăpân, prin campanii naționale de sterilizări, cât și campanii de plantări și ecologizări.

Mai mult, reprezentanții susțin că, din punct de vedere al animalelor sălbatice, se observă că, odată cu urbanizarea excesivă, unele specii au reușit să găsească o nișă ecologică și să se adapteze mediului antropic. Totuși, de multe ori, animalele au de suferit din cauza unei lipse de informare a cetățenilor asupra existenței și nevoilor acestor animale.

Latest news
știri