21.7 C
București
luni, 6 mai, 2024

Un gazoduct care va fi construit în Golful Mexic ar putea distruge reciful de corali

Există riscul de scurgeri periculoase de metan în apele oceanului

Puerta al Sureste este un gazoduct planificat să fie construit în Golful Mexic, care amenință recifurile Veracruz.

Dacă va fi construit, acesta va accelera schimbările climatice și va crește dependența noastră energetică de combustibilii fosili.

Potrivit Greenpeace International, corporațiile din industria combustibililor fosili obțin profituri din consumul continuu de gaz, ceea ce duce la creșterea îngrijorătoare a încălzirii globale.

Greenpeace Mexic: ”Trebuie să limităm cu succes încălzirea globală la 1.5°C și trebuie să luăm măsuri dramatice la nivel global”

Acest gazoduct nu numai că va pune în pericol reciful de corali, afectând speciile endemice mexicane și comunitățile costiere care depind de ele, dar va crește și riscul de scurgeri periculoase de metan în ocean.

Împreună, putem proteja ecosistemele noastre, asigurând un viitor durabil pentru Mexic și pentru planetă. Fă o diferență, semnează petiția”, au precizat membrii organizației internaționale pentru protecția mediului.

Petiția poate fi semnată aici

Membrii Greenpeace au adăugat că traseul acestei conducte ar trece prin reciful de corali care sunt studiate pentru prima dată de către Greenpeace Mexic.

Conducta propusă reprezintă o amenințare la adresa biodiversității și a comunităților locale de primă linie și de pescuit.

Nu putem permite mai multe proiecte de energie fosilă. Semnați și solicitați ASEA (Agenția pentru Siguranță, Energie și Mediu) să respingă construcția conductei de gaze Puerta al Sureste”, au adăugat inițiatorii petiției.

Latest news
știri