0.3 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

Girafele s-au întors în patria lor istorică, după 30 de ani. Beneficii ecologice impresionante pentru o întreagă regiune din Africa

Girafele au fost reintroduse în Parcul Național Iona din Angola, după ce acestea au părăsit regiunea în anii '90, în urma Războiului Civil Angolez.

Girafele s-au întors cu succes în Parcul Național Iona din Angola. Anterior, specia părăsise patria sa istorică în anii 1990, din cauza războiului civil, conform IfL Science.

Pe 3 iulie, 14 girafe au fost relocate cu ajutorul unui camion special. Acestea au pornit într-o călătorie de 1.300 de kilometri de-a lungul coastei de sud-vest a Africii. Călătoria a durat peste 36 de ore, dar anmalele au ajuns în siguranță în parc pe 5 iulie.

Africa Parks a spus că aceasta este doar „prima dintre multiplele transferuri de girafe”. Organizația urmărește să construiască o populație înfloritoare în parc.

Girafa din Angola, cunoscută și sub numele de girafa namibiană sau girafa fumurie, este o subspecie a girafei sudice care poate fi găsită în zone punctiforme izolate din Africa de Sud, în special în nordul Namibiei. Conform Listei Roșii IUCN, s-a presupus că subspeciile au dispărut din Angola la sfârșitul anilor 1990. Perioada respectivă a fost marcată de un război civil care a devastat țara.

Războiul civil din Angola s-a încheiat oficial în 2002. În ciuda problemelor continue, guvernul angolez a revenit la angajamentul său de a păstra biodiversitatea bogată din țară.

Girafele s-au întors în patria lor istorică

„Reintroducerea girafei în Parcul Național Iona este o piatră de temelie remarcabilă în călătoria de conservare a Angolei. Acest efort semnificativ demonstrează angajamentul nostru de a păstra moștenirea naturală a țării noastre. Împreună, construim un viitor în care atât oamenii, cât și fauna sălbatică prosperă”, a spus Abias Huongo, secretar de stat în Ministerul Mediului.

În plus, acestea vor juca un rol crucial în distribuția vegetației și în răspândirea semințelor plantelor. Ca atare, întoarcerea lor acasă va fi o parte importantă a restabilirii proceselor ecologice ale regiunii.

„Prin reintroducerea girafelor în aria lor istorică, le restabilim aria de distribuție, le asigurăm supraviețuirea pe termen lung și contribuim la restabilirea echilibrului ecologic în regiune. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm îndeaproape cu toți partenerii implicați pentru succesul pe termen lung al acestui proiect”, a adăugat Stephanie Fennessy, director executiv și co-fondator al Giraffe Conservation Foundation.

spot_img
Latest news
știri