20.2 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Volkswagen intenționează să coopereze cu potenţiali parteneri pentru dezvoltarea autoturismelor electrice în valoare de 20.000 de euro

Un potențial partener este grupul francez Renault

Compania germană Volkswagen a anunțat că va purta discuții cu potenţiali parteneri despre cooperarea în dezvoltarea maşinii sale electrice de 20.000 de euro, transmite Reuters, citat de News.ro.

Volkswagen are în verdere o colaborare cu grupul francez Renault

Pentru moment, discuţiile cu Renault sunt încă ”într-un stadiu incipient şi ar putea să nu ducă la nimic”, a transmis Handelsblatt, citat de surse.

Ținta ambilor parteneri ar fi o producție anuală de 200.000 până la 250.000 de vehicule, scrie publicația Economedia.ro.

Un purtător de cuvânt al Renault a spus că această cooperare este necesară pentru ca gigantul să fie competitiv cu vehiculele electrice de mici dimensiuni.

Suntem în diferite discuţii, dar nimic nu a fost finalizat”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Preţul mediu de vânzare cu amănuntul al unui vehicul electric în Europa, în prima jumătate a anului 2023, a fost de peste 65.000 de euro

Producătorii de automobile europeni şi-au intensificat eforturile pentru a aduce pe piaţă vehicule electrice la preţuri mai accesibile, deoarece se confruntă cu o concurenţă sporită din partea producătorului auto american Tesla şi a modelelor chinezeşti mai ieftine.

Potrivit firmei de cercetare auto JATO Dynamics, preţul mediu de vânzare cu amănuntul al unui vehicul electric în Europa, în prima jumătate a anului 2023, a fost de peste 65.000 de euro, , comparativ cu puţin peste 31.000 de euro în China.

Compania germană va suspenda producția pentru mai multe modele de mașini electrice

La finalul lunii septembrie, Volkswagen a anunțat că se confruntă cu o cerere deosebit de slabă pentru anumite modele de mașini electrice, dar și cu o concurență crescută venită din partea Tesla și a producătorilor auto chinezi.

Prin urmare, gigantul a decis că modelele ID.3 și Cupra Born nu vor mai apărea pe piața auto.

Cu toate acestea, compania a refuzat să comenteze despre numărul de angajaţi afectaţi.

spot_img
Latest news
știri