13.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Un designer face ceasuri din sticlele de plastic ajunse în oceane. Exemplu de bune practici în ceea ce privește reciclarea | FOTO

Unui iranian i-a venit ideea să colecteze sticlele de plastic ajunse în oceane și să realizeze din acestea ceasuri impermeabile.

În 2023, o serie de imagini care prezintă un ceas ciudat, dar elegant, au devenit virale pe rețelele de socializare. La scurt timp după, ceasul a câștigat un premiu la New York Product Design Awards 2023, la categoria Watch Design. Ceasul din plastic oceanic reciclat sau Reco a fost lansat de designerul de produse iranian Pouya Hosseinzadeh, fondatorul Pouya Studio. Ceasul a fost conceput pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la poluarea cauzată de plastic în oceane. Sticlele de plastic care sunt colectate manual din ocean sunt folosite pentru a face acest accesoriu cochet. Reco este disponibil în trei nuanțe — verde-albăstrui, galben și roz deschis. În plus, este rezistent la apă. Asta îl face deosebit de potrivit pentru sporturi acvatice precum surfing și înot, potrivit stirworld.

Hosseinzadeh este un susținător al unui stil de viață fără deșeuri. El speră că Reco Watch îi va încuraja și pe alții să-și schimbe modelele de consum și să trăiască o viață mai sustenabilă.

„În fiecare an, milioane de tone de plastic ajung să polueze oceanele, amenințând și punând în pericol fauna sălbatică. Este nevoie de secole pentru ca plasticul să se degradeze. În acest timp, poate contamina atât solul, cât și sursele de apă. Pe baza acestui fapt, mi-a venit ideea de a crea acest ceas. Reco invită consumatorii să gândească, să facă alegeri responsabile și să-și schimbe obiceiurile de consum”, menționează Hosseinzadeh.

Ceasuri făcute din sticle de plastic

Pouya Studio din Tabriz este specializat în design de produse, vizualizare 3D și design de identitate de marcă. Produsele lor reciclate sunt obiecte care pun la îndoială standardele dominante privind modul în care lucrurile ar trebui să arate sau să funcționeze. Principala inspirație din spatele noului ceas a fost de a începe să privească sustenabilitatea ca un concept mai holistic.

Cu acest ceas ecologic, Pouya Studio speră să deschidă calea în crearea de accesorii practice și captivante din punct de vedere vizual, care sunt durabile din punct de vedere ecologic și au o amprentă de carbon redusă. Deși este făcut din sticle de plastic aruncate, are un limbaj vizual general la modă și elegant.

Hosseinzadeh a reușit să recicleze cu succes sticlele de plastic colectate din ocean pentru a face Reco Watch.

„Reco este un ceas mecanic durabil, ecologic, conceput și dezvoltat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problema poluării cu plastic din oceane, urmărind recuperarea deșeurilor de plastic din mediu pentru a deveni un simbol al schimbării, cu scopul final de a reduce consumul. Inspirația din spatele Reco este urmărirea unei vieți mai ecologice cu misiunea ecologică de a îndepărta plasticul din oceane și de a-l folosi pentru ceva valoros prin crearea de ceasuri fabricate cu plastic legat de ocean”, spune Hosseinzadeh.

Când Reco Watch ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, acesta poate fi din nou reciclat. Acest ceas uimitor s-a născut din dorința designerului de a executa un design durabil și de a-l duce cu un pas mai departe în lumina reflectoarelor.

Sursă – Instagram Pouya Studio
spot_img
Latest news
știri