12.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Mai multe păsări flamingo au fost fotografiate pe Lacul Techirghiol. Biolog marin: ”Din păcate, noi suntem prea curioşi, le deranjăm”

Deși ar trebui să-și continue drumul spre țările calde, păsările roz rămân aici din cauza iernii extrem de călduroase

Mai multe păsări flamingo au fost surprinse și fotografiate pe Lacul Techirghiol. Mai mult, prezența lor aici începe să devină o obișnuință, relatează Observator.ro

Potrivit G4Media.ro, această prezență nu este una neobișnuită, având în vedere că și în anii precedenți au fost observate păsările roz, în jurul aceleiași perioade.

Păsările flamingo rămân în zonă și se adaptează din cauza iernilor foarte blânde

Experții explică faptul că unele dintre aceste păsări rămân în zonă din cauza iernilor mai blânde, când temperaturile depășesc nivelurile normale pentru această perioadă.

Încearcă, practic, să se adapteze, încearcă locurile noastre, care ar trebui să le ofere condiţii şi de cuibărit. Din păcate, noi suntem prea curioşi, le deranjăm. Pentru aceste păsări, principala lor nevoie este liniştea, este intimitatea pentru a se putea reproduce”, spune biologul marin Adrian Bîlbă.

Specialiştii spun că păsările flamingo se opresc teoretic în România doar pentru câteva zile şi pleacă apoi spre ţări mai calde.

Însă, unele păsări rămân totuşi aici pentru că iernile din ţara noastră au devenit tot mai blânde.

Frumoasele păsări de culoare roz sunt o prezență tot mai obișnuită în mai multe zone din România

Nu este prima dată, când păsările aleg să poposească pe lacuri din Constanța.

Ele au mai fost văzute în luna ianuarie a anului trecut, tot pe lacul Techirghiol. În luna august, acestea au fost surpinse la Tuzla, dar și pe lacul Nuntași din Dobrogea.

Latest news
știri