17.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Amendă record pentru un bărbat care a abandonat 4 cățeluși

Bărbatul de 60 de ani a primit o amendă de 12.000 de lei pentru fapta sa.

Legea privind protecția animalelor este în vigoare din 2021 , cu toate acestea oamenii par în continuare să nu știe care sunt prevederile ei și se comportă în consecință. Acesta este și cazul unui barbat în vârstă de 60 de ani care a fost amendat cu nu mai puțin de 12.000 de lei de căte polițiști. Totul s-a întâmplat în județul Olt, acolo unde bărbatul a abandonat patru câini pe o stradă din Scornicești. Inspectoratul de Poliție din Județul Olt a anunțat faptul că polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană a abandonat patru câini pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Scornicești.

Bărbatul a primit o amendă de 12.000 de lei

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt”, a explicat IPJ Olt într-un comunicat.  Astfel că bărbatul a fost amendat cu suma de 12.000 de lei pentru abandonarea și/sau alunagrea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului. Cu privire la abandonul animalelor, conform legii, abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului este strict interzisă.

Contravenții ce pornesc de la 1.000 de lei

Același act normativ arată că același lucru este valabil și pentru maltratarea animalelor, sau despărțirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani de viață. De asemenea, ar mai fi de menționat faptul că, potrivit legii, abandonul constă în lasarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrana, adăpost si tratament medical. Legea mai spune că aceste contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.

spot_img
Latest news
știri