26.2 C
București
luni, 6 mai, 2024

A fost semnalată prezența unui urs lângă București

Prezența unui urs a fost semnalată, sâmbătă, lângă București. Cetățenii din localitățile ilfovene Ciolpani și Snagov au primit mesaje RO-ALERT pe telefon.

Animalul ar fi fost observat în zona Ciolpani-Drumul Național 1. Cel care l-a observat a sunat la numărul de urgență 112.

„În asemenea cazuri, misiunea este gestionată de către colegii noștri de la jandarmerie (în speța actuala IJJ Ilfov)”, a transmis ISUBIF.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie.

„Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentara un echipaj Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, a anunțat Jamdarmeria Română.

Potrivit instituției, animalul nu a atacat pe nimeni și nici nu a dat iama în gospodării.

În ultimii ani, ursul a coborât de mai multe ori în zonele joase ale țării. Prezențe ale acestui animale au fost semnalate inclusiv în județele Galați și Brăila, departe de habitatul său natural.

Ursul este cel mai mare carnivor din România și trăiește, în mod normal, în zona montană. La nivel european, țara noastră are cea mai mare populație de urs brun. Acesta poate ajunge la dimensiuni de până la 2 metri și greutăți de peste jumătate de tonă.

Latest news
știri