16.1 C
București
miercuri, 18 septembrie, 2024

A fost semnat contractul de finanţare pentru cea mai mare pădure urbană din România

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului din România

Contractul de finanțare pentru cea mai mare pădure urbană din România a fost semnat, relatează G4media.ro.

Cea mai mare pădure urbană din țară se află în municipiul Tulcea

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, au oficializat acest proiect, care va acoperi peste 60 de hectare și va fi realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează Agerpres.

Pădurea urbană înseamnă anumite specii şi densităţi foarte mari, e un tip de pădure recent adusă în România, însă sunt convins că va fi dată ca exemplu de bună practică în curând. Pădurea pe care o vom înfiinţa în municipiul Tulcea e cea mai mare că suprafaţă din România”, a menţionat ministrul Mediului din România.

Depunerea proiectelor pentru finanţarea pădurilor urbane prin PNRR este în continuare deschis

Oficialul guvernamental a precizat că apelul pentru depunerea proiectelor pentru finanţarea pădurilor urbane prin PNRR este în continuare deschis şi că până în prezent au mai fost depuse încă circa 30 de proiecte.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a declarat că împădurirea se va realiza pe o suprafaţă de 61.42 de hectare, în şapte zone din oraş.

În egală măsură, edilul a adăugat că valoarea totală a finanţării nerambursabile alocate prin PNRR este de 5.834.910 euro.

spot_img
Latest news
știri