18.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Garda de Mediu Bihor a oprit introducerea în țară a peste 61 de tone de deșeuri

Transporturile proveneau din Germania

Garda Națională de Mediu a precizat că, într-o singură zi, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au evitat introducerea în țară a peste 61 de tone de deșeuri.

Transporturile ajunseseră în punctul de trecere al frontierei Borș II.

Deșeurile descoperite de comisarii din Bihor erau mascate sub forma unor mărfuri second hand

Potrivit unui comunicat distribuit pe contul de Facebook, în data de 11 decembrie 2023, echipele de control ale Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea a 5 autotrenuri.

Toate acestea erau încărcate cu articole second-hand (îmbrăcăminte, mobilier, saltele, covoare, dezinfectanți și stingătoare de incendiu).

Cele 5 autotrenuri aveau ca destinație județele Cluj, Alba, Sălaj, Tulcea și Arad

Astfel, într-o singură zi, s-a reuşit evitarea introducerii pe teritoriul României a peste 61 de tone de deşeuri mascate sub forma mărfurilor second hand, lucru certificat chiar de reprezentanţii ANPC”, se arată în comunicat.

Transporturile proveneau din Germania și aveau ca destinație județele Cluj, Alba, Sălaj, Tulcea și Arad.

Alte 14 autovehicule pline cu deşeuri au fost oprite de Poliţiştii de Frontieră de la Borş II şi Nădlac II

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, alte 190 tone de deşeuri urmau să intre pe teritoriul României .

Poliţiştii de Frontieră de la Borş II şi Nădlac II, împreună cu angajaţi ai Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţi ai Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad, nu au permis intrarea în ţară a paisprezece automarfare.

Şoferii, treisprezece cetăţeni români şi un cetăţean ceh, transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri – haine, mobilă, produse electrice şi electrocasnice.

Deșeurile proveneau de la diferite societăţi comerciale din state precum Danemarca, Germania, Austria şi Olanda pentru firme din România.

Latest news
știri