20.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Un Boening 737 reciclat într-o vilă. Unde se află luxosul amplasament

Un avion de lux a fost transformat și reciclat. Acum este vilă de lux în Bali

Avioanele pot avea viață lungă dacă există voință, dar și imaginație. Unele au fost transformate în restaurante, muzee, cafenele și chiar locuri de petrecere. Dar acest jet privat a fost transformat în vilă de lux, potrivit CNN. Se află situat pe vârful unei stânci lângă plaja Nyang-Nyang de pe insula indoneziană Bali. Și cu siguranță poate fi una dintre cele mai frumoase transformări de avioane de până acum. Avionul a fost parte a flotei Mandala Airlines, care acum dispare. Avionul Boeing 737 retras a fost achiziționat de dezvoltatorul Felix Demin în 2021 și transportat în locația sa îndepărtată. Având două dormitoare și o piscină, Private Jet Villa by Hanging Gardens, care se află la 150 de metri deasupra nivelului mării, este disponibilă pentru închiriere din aprilie, cu tarife pe noapte începând de la aproximativ 7.000 USD.

Avionul cărat timp de 5 zile până la locație

Demin, și proprietarul lanțului hotelier Bubble Hotel Bali, spune că inițial s-a gândit să cumpere un avion privat pentru uz personal, dar a văzut rapid potențialul de a transforma aeronava în ceva cu adevărat special. „Chiar înainte de a-l cumpăra, m-am gândit că este posibil să-l transform într-un fel de obiect unic și am decis să mă concentrez pe crearea unei vile”, spune el, înainte de a explica că a găsit aproximativ 20 de avioane similare situate numai în jurul Indoneziei în timp ce in cautarea. Denim a optat în cele din urmă pe un Boeing 737 care fusese cumpărat de un investitor indonezian și a fost de acord să-l cumpere. Cu toate acestea, transportul aeronavei din locația sa din Bali pe o stâncă la câțiva kilometri distanță nu a fost o sarcină ușoară. „A trebuit să o demontăm după ce ne-am consultat cu echipa Boeing”, explică el. „Am slăbit 50.000 de șuruburi.” Potrivit lui Demin, care locuiește în Bali de aproximativ opt ani, întregul proces a durat aproximativ două luni de planificare, în timp ce transportul propriu-zis, care a implicat două macarale, o platformă imensă, diverși specialiști și o escortă de poliție, a durat în total cinci zile. „Au fost cele mai nedormite cinci zile din viața mea”, spune el, adăugând că o mare parte a operației a avut loc noaptea.

Efectul wow

Odată ce avionul a fost reasamblat la locul de pe coasta cea mai suică a Baliului, el a reușit să scoată o mare parte din interior pentru a finaliza lucrările îndelungate de renovare. Demin spune că a făcut tot posibilul pentru a se asigura că interiorul se potrivește cu viziunea lui inițială. „Vreau ca oamenii să experimenteze „efectul wow” din fiecare secundă de a fi în acest loc neobișnuit”, spune el. Vila poate fi accesată printr-o scară care duce de-a lungul aripii până la intrarea principală. În interior, există un living cu un bar, o canapea extensibilă și un portal de sticlă, precum și două dormitoare cu dressing. Carlinga a fost transformată într-o baie mare, cu hublouri suplimentare adăugate, astfel încât cei din interior să poată vedea „peste bord”. Proprietatea are, de asemenea, șezlonguri, o zonă de lounge în aer liber și un focar.

Latest news
știri