12.4 C
București
joi, 2 mai, 2024

Europenii, ajutați de Google să se familiarizeze cu Inteligența Artificială

Programul va oferi și cursuri gratuite de formare, în 18 limbi

Google lansează un program în Europa, prin care ONG-urile și întreprinderile sociale să învețe să lucreze cu inteligența artificială.

De asemenea, va organiza academii de dezvoltare destinate companiilor deja implicate în utilizarea acestor tehnologii și va oferi cursuri de formare gratuită disponibile în până la 18 limbi.

Programul va costa 25 de milioane de euro

Potrivit Biziday, acest program are ca obiectiv să sprijine dezvoltarea cunoștințelor, competențelor și încrederii în AI pentru toți cetățenii din Europa, într-o inițiativă menită să asigure că nimeni nu este lăsat în urmă.

Conform declarațiilor directorului executiv al Centre for Public Impact, care colaborează cu Google în acest program, inițiativa va aduce beneficii semnificative comunității.

Acest nou program îi va ajuta pe oamenii din întreaga Europă să își dezvolte cunoștințele, competențele și încrederea în ceea ce privește AI, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă”, a declarat directorul executiv al Centre for Public Impact, care gestionează programul alături de Google.

Compania Google va investi un miliard de dolari pentru înființarea unui centru de date la Londra

Luna trecută, compania a anunțat și investiția de un miliard de dolari în Londra, unde va construi un nou centru de date pentru a răspunde cererii în creștere pentru servicii în regiune.

Centrul va fi amplasat pe un teren de 13 hectare în Waltham Cross, achiziționat de companie acum patru ani.

Latest news
știri