22.2 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Ministrul Mediului: ”Satul, comuna, comunitatea rurală pot deveni un model de dezvoltare durabilă în actualul context european”

Mircea Fechet a adus în discuție păstrarea identității culturale și ocrotirea patrimoniului natural

Ministrul Mediului din România a anunțat că ieri, 13 februarie, a participat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR).

Mircea Fechet: ”Avem programe pe care le finanțăm prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru administrațiile locale”

Oficialul a oferit detalii despre noile programe de tip rabla: Rabla pentru sobe și Rabla pentru tractoare și mașini agricole, precizând că speră ca acesteasă aibă succes la public.

De asemenea, Fechet a transmis că Ministerul Mediului are la dispoziție sume consistente prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în toate domeniile: managementul pădurilor, managementul deșeurilor, managementul apei.

În egală măsură, oficialul a ținut să puncteze că autoritățile publice locale vor juca un rol esențial în transformarea economiei românești într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor.

Ministrul Mediului: ”Satul, comuna, comunitatea rurală pot deveni un model de dezvoltare durabilă în actualul context european, asigurând prosperitatea economică a comunităților locale, concomitent cu păstrarea identității culturale și ocrotirea patrimoniului natural”

Le-am spus celor prezenți că mereu voi fi un partener pentru autoritățile locale. Vom sprijini dezvoltarea comunităţilor rurale, vom continua să investim în #infrastructura locală şi să identificăm noi surse de finanţare, deoarece avem nevoie de politici unitare şi coerente pentru dezvoltarea comunităţilor”, a declarat Mircea Fechet prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Latest news
știri