13.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Agent Green: ”Ministerul Mediului este o plagă aflată la guvernare”

Inclusiv Garda de Mediu a confirmat poluarea din Munţii Făgăraş

Agent Green a publicat astăzi, 14 martie, răspunsul Ministerului Mediului din România în ceea ce privește tăierile din pădurile seculare.

Aceste defrișări au poluat Vâlsanul și, în ciuda implicării asociației, tăierile au fost făcute cu avizele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ale Agenției Naționale pentru Arii Protejate.

Potrivit membrilor asociației, acest fapt va duce la extincția a multiple specii de floră, cu toate că au fost efectuate multiple studii de evaluare strategică și adecvată care au dus la aprobarea acestor tăieri.

Din cauza unei exploatări forestiere din Munţii Făgăraş, s-a produs poluare pe râul Vâlsan, fiind puse în pericol ultimele exemplare de asprete, specie critic periclitată.

Sursă foto: Agent Green

Ce înseamnă asta pentru mediu este clar. Întreg ecosistemul destructurat și o specie critic periclitată (aspretele) este în pragul extincției. Ce înseamnă asta din punct de vedere al legislației naționale și al încrederii în autoritate? Că studiile se fac la comandă și că legislația este proastă”, au transmis membrii Agent Green.

Agent Green: ”Vom ajunge să ne lăsăm distruși pe noi înșine sau ne vom trezi la timp pentru a stârpi și înlocui această plagă aflată la guvernare?”

Membrii organizației au precizat că nu ar trebui să se facă niciun fel de intervenție în astfel de zone sensibile, iar organizația va continua noi infringementuri pentru a pedepsi distrugerea deliberată și planificată a naturii.

Atât timp cât se vor ignora nevoile speciilor de floră și de faună și directivele UE pentru natură vom continua să pierdem pe mâna proastei guvernări”, au adăugat membrii Agent Green, într-un text publicat astăzi pe contul de socializare.

Latest news
știri