14.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Agent Green: vânătoare de trofee permisă în România, mai ales că politicienii sunt vânători. Ce propuneri legislative are organizația

Finlanda a decis să interzică importul de trofee de vânătoare

În acest fel, s-a aliniat trendului pe care îl adoptă „țările care au o etică superioară”, spune Agent Green. Organizația a făcut o comparație cu România, țară despre care spun că permite vânătoarea de trofee, mai ales că aici cei care practică acest sport sunt politicienii. De-a lungul anilor acest lucru nu a fost ascuns de către cei care legiferează, printre vânătorii si pescarii celebri se numără: Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Cătălin Rădulescu, Gabriel Vlase, Ioan Roman și lista poate continua. „Una câte una, ţările cu o etică superioară interzic importul de trofee de vânătoare. România nu este una dintre ele pentru că este condusă în mod tradiţional de politicieni care vânează. Dar Finlanda tocmai a făcut-o”, au explicat cei de la Agent Green. Organizația a mai spus că, de acum, în Finlanda importul de trofee de vânătoare este interzis.

Se dorește interzicerea trofeelor de vânătoare

Noua lege privind conservarea naturii va include o dispoziţie care interzice importul de animale individuale sau de părţi ale acestora din speciile cele mai periclitate la nivel mondial, ameninţate de comerţul internaţional ca trofee din ţări din afara UE. Persoanele din Finlanda călătoreau foarte mult pentru excursii de vânătoare al căror scop este de a ucide animale sălbatice pentru trofeele care pot fi obţinute de pe urma lor”, a mai explicat organizaţia. Și grupul finlandez Trophy Free EU s-a raliat acestei inițiative de interzicere a trofeelor de vânătoare. Mai mai ales că ei militează de foartă multă vreme legat de acest aspect. Potrivit președinteului acestei organizații, Brigitta Wahlberg, nu mai puțin de 80% dintre cetățenii UE se opun vânătorii de trofee. Ea speră că acesta să fie un prim pas pentru interzicerea complete a importului de trofee.

Studiu: europenii se opun achiziționării de trofee

Un studiu făcut de această organizație pe un eșantion de 5 țări ale Uniunii Europene în care peste 10.000 de oameni au răspuns, arată că europenii nu sunt de acord cu trofeele. Astfel oamenii din Germania, Danemarca, Italia, Polonia, Spania au răspuns că nu sunt de acord în marea lor majoritate, peste 80% cu trofeele de pe continentul european cum ar fi urșii, lupii gri și lincși. Cam în aceiași măsură au răspuns și legat de importarea trofeelor din Africa, cum ar fi elefanți, lei și girafe. Și legat de animalele protejate la nivel international, peste 75% la sută dintre respondeții din cele 5 țări au explicat că se opun cu privire la importul unor astfel de trofee.

Citește și: Vânătoarea de trofee, încurajată de parlamentarii PNL

Latest news
știri