12 C
București
marți, 14 mai, 2024

Administrația Biden a aprobat un proiect despre care ecologiștii spun că va submina siguranța alimentară            

Militanții mai spun că din pricina acestui proiect și clima va avea cu siguranță de suferit.

Ultima decizie a Administrației Biden naște controverse. Vorbim despre un proiect de foraj de 8 miliarde de dolari pe North Slope din Alaska, care a atras o opoziție acerbă din partea ecologistilor, potrivit The Guardian. Aceștia spun că proiectul că va grăbi distrugerea climatului și va submina securitatea alimentară. ConocoPhillips Willow, aceasta este denumirea oficială a proiectului, va fi unul dintre cele mai mari de acest gen de pe pământul SUA. Și implică foraje pentru petrol și gaze în trei locații timp de mai multe decenii pe Rezervația Națională de Petrol de 23 m acri, care este deținută de guvernul federal și este cea mai mare zonă de teren public netulburat din SUA. Va produce aproximativ 576 de milioane de barili de petrol pe parcursul a 30 de ani, cu un vârf de 180.000 de barili de petrol pe zi.

De două ori mai multe emisii decât proiectele de energie regenerabilă

Această extracție, despre care ConocoPhillips a spus că ar putea, în mod ironic, implică înghețarea rapidă a permafrostului arctic pentru a stabiliza echipamentele de foraj, ar crea una dintre cele mai mari „bombe de carbon”. Astfel se vor produce de două ori mai multe emisii decât toate proiectele de energie regenerabilă. pe terenurile publice până în 2030 ar reduce împreună. În decizia sa, Biroul de Administrare Teren al Departamentului de Interne a spus că aprobarea „atinge un echilibru”. Pentru că permite ConocoPhillips să-și folosească contractele de închiriere de lungă durată în Arctica, limitând, de asemenea, forajul la trei locații, în loc de cinci, pe care compania le dorea. Dar aprobarea a fost primită cu indignare în rândul militanților pentru mediu și al reprezentanților nativilor care spun că subminează fatal agenda climatică a lui Joe Biden.

Decizia va otrăvi comunitățile arctice

În total, proiectul este de așteptat să creeze aproximativ 260 de milioane de tone de gaze cu efect de seră pe durata sa de viață, echivalentul creării a aproximativ 70 de noi centrale electrice pe cărbune. „Aprobarea Proiectului Willow este o abatere inacceptabilă de la promisiunile președintelui Biden față de poporul american cu privire la justiția climatică și de mediu”, a declarat Lena Moffitt, director executiv al Evergreen Action, un grup pentru schimbările climatice. „După tot ceea ce a făcut această administrație pentru a promova acțiunea climatică și justiția ecologică, este sfâșietor să vedem o decizie despre care știm că va otrăvi comunitățile arctice și va bloca zeci de ani de poluare climatică pe care pur și simplu nu ne putem permite.”

spot_img
Latest news
știri