12.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

O nouă generație de mașini Tesla. Detalii despre noile vehicule electrice și prețul de producție

Tesla a anunțat intenția de a produce vehicule mai mici, de ultimă generație, al căror cost de producție se va reduce cu 50%, conform Drive.

Totuși, gigantul american nu a dezvăluit detalii noi despre cum ar arăta mașina, cât ar costa sau când va apărea în showroom-uri. S-a spus doar că e vorba de „următorilor doi ani”.

„Mi-ar plăcea să vă arăt ce vreau să spun și să dezvălui mașina următoarei generații, dar va trebui să mai așteptați până la o dată ulterioară”, a declarat șeful de design Tesla, Franz von Holzhausen.

„Promit că vom livra întotdeauna vehicule interesante și convingătoare. Așa cum am făcut întotdeauna”, a adăugat el.

Anterior, Elon Musk a declarat că noul vehicul va fi mai mic decât actualul Model 3.

În plus, în 2020, compania și-a propus să producă un vehicul cu prețuri de la 25.000 de dolari în „trei ani de acum înainte”. În prezent nu au existat, însă, confirmări că planurile Tesla de atunci continuă și acum.

Dacă acest preț rămâne valabil, noua mașină ar fi mult mai ieftină decât sedanul de dimensiuni medii Tesla Model 3. Acesta are un preț de la 42.990 de dolari.

Mai multe modele Tesla

Directorii Tesla au confirmat că pe noua platformă se vor produce mai multe modele. Potrivit informațiilor ar fi vorba de un dublet format dintr-un hatchback sau un sedan și un SUV.

Potrivit lui Lars Moravy, „platforma de generație nouă se axează pe mai multe modele”.

„Când faci o mașină dezirabilă și accesibilă, de multe ori nu contează în ce segment se află, deoarece e o mașină dorită. Platforma următoarei generații nu reprezintă un singur vehicul, ci mai multe”, a spus Lars Moravy, șeful Tesla de inginerie a vehiculelor.

Tesla susține că noua generație de mașini va avea costuri de producție la jumătate față de modelul 3.

Gigantul a spus că secțiunile vehiculului vor fi asamblate mai întâi ca ansambluri separate. Abia apoi vor fi unite împreună pentru a realiza vehiculul.

Tesla spune că mașina sa de următoarea generație va debuta cu un nou motor electric. Acesta va fi realizat fără metale rare și va folosi controlere electrice proiectate 100% de Tesla.

Vehiculul este programat să fie construit într-o nouă fabrică din Mexic, precum și în alte fabrici din întreaga lume.

Mașina va fi mai mică decât modelele actuale

Conform informațiilor prezentate, mașina va fi mai mică și mai ieftină. Nu este clar, însă, câte mașini Tesla intenționează să vândă compania. Totuși Elon Musk a spus că va vinde mai mult decât toate celelalte mașini Tesla la un loc.

Este posibil ca noul vehicul să folosească tehnologia bateriei „4680” proiectată de companie. Despre aceasta s-a spus în 2020 că furnizează de cinci ori mai multă energie decât bateriile anterioare, fiind cu 14% mai ieftină.

Celulele 4680 – denumite după dimensiunile lor (46 mm diametru, 80 mm înălțime) – sunt probabil montate pe vehicul într-un „pachet structural”, despre care se spune că economisește greutatea și costurile.

Latest news
știri