14.4 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Capsuelele de detergent, sursă de poluare cu microplastic a hainelor tale

Ar trebui să te gândești de două ori atunci când folosești capsule de detergent pentru a-ți spăla rufele.

Capsulele de detergent pot crește ruperea microfibrelor din haine și contribuie la poluarea cu microplastic. O utilizare mai redusă a acestora poate ajuta la o spălare mai durabilă, scrie MSN.

Patric Richardson de la Discovery a spus că avem tendința de a folosi mult prea mult detergent.

Impactul pe care plasticul din capsule îl are asupra hainelor a reprezentat de curând un subiect de dezbatere în SUA. Tema a fost adusă în atenție opiniei publice, când James Gennaro, membru în Consiliul orașului New York, a prezentat un proiect de lege care cerea interzicerea lor.

Multe capsule de detergent de vase și de rufe sunt acoperite cu alcool polivinilic (PVA). Teoretic el se dizolvă în apă, însă Gennaro spune că nu este nici sigur, nici biodegradabil, așa cum s-a susținut.

Prin urmare se recomandă detergenții fără plastic pentru a reduce poluare hainelor tale. De asemenea, specialiștii recomandă reumplerea recipientelor deja folosite.

Optează pentru mărci de detergenți fără plastic și cumpără la stațiile de reumplere pentru a reduce impactul.

Poluarea cu microplastic s-a acutizat în întreaga lume. Particulele creează consecințe devastatoare pentru mediul înconjurător și sănătatea umană. Fragmentele de plastic au dimensiuni sub 5 milimetri și sunt practic invizibile ochiului uman. Ele sunt ingerate de toate viețuitoarele și ajung în cele mai izolate locuri de pe Pâmânt, afectând într-un mod iremediabil mediul înconjurător.

spot_img
Latest news
știri