12.1 C
București
joi, 16 mai, 2024

Cum scapi de microplasticul din apa potabilă

Poluarea cu microplastic a ajuns inclusiv în apa potabilă. Chiar un studiu recent a constatat că apa îmbuteliată conține până la 240.000 de bucăți de nanoplastic pe litru. Totuși, soluția pentru a scăpa de aceste particule este una destul de simplă, potrivit Ziare.com și Washington Post.

S-au făcut cercetări în 14 țări și s-a descoperit microplastic în 129 de probe din 159. Studiul a demonstrat că eliminarea acestor particulele se poate realiza prin fierbere iar apoi prin filtrare.

Astfel, după ce fierbi apa, trebuie să o lași nemișcată timp de 5-10 minute. În această perioadă, particulele de microplastic se vor depune pe fundul recipientului. Apoi, poți filtra apa potabilă. Oamenii de știință spun că nu este nevoie de un filtru sofisticat, ci poți folosi un simplu filtru de hârtie pentru cafea.

Microplasticul măsoară în general mai puțin de 5 milimetri în lungime. El apare ca urmare a dezintegrării plasticului mai mare, cum ar fi ambalajele sau textilele din plastic.

Totuși, acesta poate fi și fabricat în mod intenționat pentru utilizare în produse cosmetice sau de curățenie. Datorită dimensiunii lor mici, particulele de microplastic pot intra cu ușurință în ecosistemele acvatice, fiind absorbite de organisme marine și, ulterior, pot ajunge în lanțul alimentar.

spot_img
Latest news
știri