15 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

A fost furat Darius, cel mai mare iepure din lume

Pentru că Darius este prea mare și prea bătrân ca să se fi pierdut sau să-și fi luat tălpășița, autoritățile din Anglia au ajuns la concluzia că este vorba despre un furt.

Astfel, poliția din Marea Britanie a lansat un apel adresat martorilor în urma furtului, în Anglia, a deţinătorului recordului pentru ”cel mai mare iepure din lume”, înscris în Guinness World Records, pentru recuperarea căruia proprietara oferă o recompensă, relatează marţi AFP, citată de Agerpres.

Potrivit forţelor de ordine, Darius, un iepure continental de 1,29 metri lungime, a fost furat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vinovatul l-ar fi luat din incinta sa, din grădina proprietarilor, situată în Stoulton, Worcestershire, menționează G4 Media.

Darius a fost declarat ”cel mai mare iepure în viaţă” în 2010, potrivit site-ului Guinness World Records

Proprietara iepurelui, Annette Edwards, a scris pe contul personal de Twitter că este o zi foarte tristă, promițând o recompensă pentru returnarea animalului:

O zi foarte tristă. Recordul mondial Guiness Darius a fost furat de acasă. Poliția face tot posibilul să afle cine l-a luat. Există o recompensă de 1.000 GBP. Darius este prea bătrân pentru a se înmulți acum. Așa că te rog să-l aduci înapoi”, a anunțat Annette Edwards, în cursul zilei de luni, 12 aprilie.

Un animal de companie nu poate fi înlocuit

De asemenea, Darius are vârsta de 11 ani și este puțin probabil ca noul ”proprietar” să-i ofere ceea ce are deja: afecțiune, renume și un regim special.

Fiecare animal este un individ care nu poate fi înlocuit”, a declarat pentru Daily Telegraph Annette Edwards. Proprietara are vârsta de 68 de ani și a fost model Playboy.

Mai mult, proprietara a explicat că iepurele are o dietă specială, pentru că este un exemplar în vârstă. Dacă i se va schimba regimul alimentar, sănătatea îi va fi pusă în pericol, animalul riscând să moară.

Latest news
știri