15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Tesla ieftinește mașinile și pe piața europeană.

Prin această strategie Tesla speră să vândă mai mult, mai ales că săptămâna viitoare va raporta pentru primul trimestru.

Decizie de ultimă oră a gigantului Tesla. Se vor ieftini mașinile produse de acesta și pe piața europeană, după SUA și Asia, unde deja au avut loc astfel de reduceri. Prima țară din Europa care beneficiază de această ieftinire este Germania, acolo unde s-au aplicat deja reduceri de peste cinci mii de euro.

Tesla speră să vândă mai mult

Desigur această mișcare nu este una întâmplătoare, Tesla speră că prin aceste reduceri să vândă mai mult, acesta este motivul pentru care le-a aplicat deja pe trei continente. În Germania, ultima țară în care a avut loc această mișcare, Tesla Model 3 este mai ieftin cu două mii de euro, adică -4,5% și costă acum 42 de mii de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei. O altă mașină, Model 3 Performance se vinde acum la prețul de 54.990 de euro, o reducere cu 9,8% față de prețul anterior. Până și Y Performance a beneficiat de o reducere pentru puața germane, cu 9,2%, la 60.990 de euro. Există și două mașini unde nu s-a aplicat nicio reducere pentru piața din Europa, respectiv, Model Y cu tracțiune spate și Long Rang, conform Reuters.

Strategia nu pare să dea randament

Pe piața din Israel, Model 3 a fost ieftinit cu un sfert din preț, în condițiile în care prețul a mai fost micșorat și în ianuarie. În comparație cu piața Pe piața americană,americană, unde Model 3 s-a ieftinit cu 11% de la începutul anului, iar Model Y, pachetul de bază, cu 20%. Și China s-a numărat printre țările care au beneficiat de reduceri și tăieri de prețuri. Însă chiar și în aceste condiții vânzările au crescut slab, cu doar 4% în primul trimestru al anului. Nici anul trecut lucrurile nu au stat mai bine, pentru că vânzările au înregistrat un plus de 40%, față de ținta de 50%, întrucât compania a fost afectată de criza componentelor și de încetinirea cererii.

spot_img
Latest news
știri