21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

31 de turbine eoliene vor fi amplasate în județul Vaslui

Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM)

A fost obținut acord de mediu pentru amplasarea a 31 de turbine eoliene în nordul judeţului Vaslui, titrează News.ro.

Cele 31 de turbine vor fi amplasate pe 24 de hectare

Este vorba despre alte 31 de turbine ale Helios & Wind Energy, cu o capacitate totală de 186 MW/ oră, care vor fi amplasate pe 24 de hectare, în cinci localităţi din nordul judeţului. Acordul vine la mai puţin de o lună de la emiterea acordului de mediu pentru proiectul ”Parc eolian Hoceni – Dimitrie Cantemir”, care include 31 de turbine de 6.6 MW fiecare.

Potrivit directorului executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, Mihaela Budianu, care a semnat Acordul de mediu pentru noul parc eolian, suprafaţa ocupată permanent de acest proiect este de 240.107 mp (24.01 ha) şi este defalcată pe raza comunelor Oşeşti, Rebricea, Ştefan cel Mare, Vultureşti şi a oraşului Negreşti, din judeţul Vaslui.

Noul parc eolian va intra în funcțiune după obținerea Autorizaţiei de mediu

Emiterea Acordului de mediu pentru acest proiect reprezintă o etapă premergătoare stabilirii condiţiilor şi măsurilor pentru protecţia mediului, care trebuie respectate pentru realizarea acestui parc eolian, înaintea obţinerii Autorizaţiei de mediu.

În prezent, se află în procedură de evaluare a impactului asupra mediului, în judeţul Vaslui, alte 14 proiecte eoliene menite să valorifice potențialul eolian al Podişului Moldovei cu consecinţe benefice asupra factorilor de mediu, prin înlocuirea energiei electrice produse în instalaţiile termoenergetice.

spot_img
Latest news
știri