28.5 C
București
miercuri, 26 iunie, 2024

Mircea Fechet, liderul PNL Bacău, propus de partidul său pentru a prelua (din nou) șefia Ministerului Mediului

Acesta a mai deținut această funcție, între noiembrie 2020 și decembrie 2020

Marți, 13.06.2023, a fost depusă la Parlament lista miniștrilor viitorului guvern condus de Marcel Ciolacu, raportează Antena3 CNN. UDMR iese de la guvernare, ministerele fiind împărțite între PNL și PSD. PNL îi revine și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Conducerea liberală l-a propus spre învestire pe Mircea Fechet, lider al PNL Bacău. Votarea va avea loc joc.

Mircea Fechet este președinte al organizației PNL Bacău, și deputat ales în circumscripția electorală nr. 4 al aceluiași oraș, arată publicația Ziarul de Bacău. Fechet este și vicelider al Grupului PNL de la Camera Deputaților.

Mircea Fechet a mai fost la șefia MMAP în 2020

Mircea Fechet a mai fost Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în 2020. El a ajuns în funcție după ce a fost secretar de stat al aceluiași minister.

Acesta este vicepreședinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Fechet este și membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Nu în ultimul rând, deputatul este membru al al Comisiei pentru afaceri europene.

Foto: Mircea Fechet, Facebook

Viitorul posibil ministru a fost implicat în elaborarea proiectului Sistemului de Garanție-Returnare (SGR). Fechet l-ar fi numit deseori ,,proiectul său de suflet”, conform sursei citate. SGR are un rol major în atingerea țintelor României privind procentul de colectare și reciclare a ambalajelor de băuturi.

Educație în domeniul juridic și al ingineriei

Născut la 1 iulie 1980, Mircea Fechet este de profesie jurist, dar și inginer diplomat. Conform CV-ului acestuia, el a absolvit, în 2015, Universitatea George Bacovia, din Bacău, Facultatea de Drept și Știinţe Administrative. ÎN 2004, Fechete a absolvit și cursurile Universității Dunărea de Jos, Galaţi, Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor. Între 2007-2008, acesta a urmat cursurile Școlii Europene Ovidiu Șincai, la Consiliul Europei, în Strasbourg, Franța.

Experiență profesională în managementul deșeurilor și accesarea fondurilor europene

După absolvirea primei facultăți, Fechet a fost director al companiei ITELA SRL, între septembrie 2005 și septembrie 2008. Apoi, timp de doi ani, acesta a avut funcția de consilier fonduri europene, în cadrul Agenției de Dezvoltare Locală Bacău.

Fechet a promovat, apoi, la funcția de director executiv adjunct al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bacău. A ocupat acest post între 2010-2012 și, mai apoi, între 2014-2019. El a coordonat implementarea proiectului “Managementul integrat al deşeurilor din judeţul Bacău”, finanţat prin POS – Mediu.

Între cele două numiri pe acel post, mai precis, între mai 2012 și martie 2014, penelistul a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Între februarie 2019-decembrie 2019, el a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit. Apoi, pînă în noiembrie 2020, Fechet a fost secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Între noiembrie 2020-decembrie 2020, el a fost promovat pe funcția de ministru, în cadrul aceluiași Minister. 

Conform sursei citate, din decembrie 2020, în calitate de deputat, Fechet a fost inițiatorul a 91 de proiecte legislative. 

spot_img
Latest news
știri