27.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie, 2024

Metoda inedită prin care se reciclează brazii de Crăciun în Suedia. Mii de animale sunt salvate

Suedezii au inițiat o metodă inedită de reciclare a brazilor de Crăciun.

Suedezii au ales o metodă inedită prin care să recicleze brazii de Crăciun. Aceștia sunt aruncați în apele înghețate din jurul capitalei Stockholm, potrivit Agerpres.

Inițiativa aparține unei asociații de pescari care luptă pentru refacerea ecosistemelor afectate de activitatea umană. Astfel, brazii de Crăciun sunt atașați de niște pietre și sunt aruncați în apele înghețate dintr-o zonă industrială.

Speciile acvatice beneficiază astfel de vegetație pentru a-și putea depune icrele în sezonul rece.

Malin Kjellin, manager de proiect în cadrul asociaţiei suedeze de pescuit Sportfiskarna, spune că peștii sunt afectați de ambarcațiunile care trec regulat prin zonă. Asociația colectează brazi de 8 ani, iar anul acesta a aruncat în apă peste 1.000 de copaci.

Brazii de Crăciun, aruncați în apă în Suedia

Reprezentanții asociației s-au gândit și la cei care vor spune că metoda nu este una optimă pentru speciile marine. Astfel, a instalat camere pe fundul apei, care au arătat că brazii aruncați au oferit peștilor protecție și un mediu propice pentru depunerea icrelor.

„Observăm că funcţionează cu adevărat“, a mărturisit bucuroasă Yvonne Blomback, manager de proiect în cadrul WWF.

„Aceşti peşti sunt foarte importanţi deoarece participă la lanţul trofic care ajută la reglarea algelor. Sunt o problemă reală în Marea Baltică din cauza fertilizării terenurilor agricole şi a scurgerilor rezultate în mare“, a mai spus ea.

Începând cu acest an, inițiativa s-a extins și în alte regiuni suedeze.

spot_img
Latest news
știri