10.9 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

Fondul Mondial pentru Natură: ”În fiecare oră dispare o specie sălbatică la nivel global!”

WWF România: ”Haideți să nu mai lăsăm să treacă nici o oră fără să facem ceva pentru speciile sălbatice și habitatele acestora!”

Fondul Mondial pentru Natură din România a transmis că, în fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului.

Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Fondul Mondial pentru Natură: ”Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă”

Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă, așa că de Ora Pământului 2024 am lansat Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea, să dedice 60 de minute pentru a face un bine Planetei! Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proaspăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să cauți alternative ecologice pentru produsele din casă, există o multitudine de opțiuni din care poți alege”, se arată în comunicatul WWF România.

Cei interesați sunt invitați să se alăture comunității iubitorilor de natură și să se înregistreze în Banca Orelor pentru Natură.

Pe pagina evenimentului pot fi găsite numeroase idei de activități, sfaturi utile, precum și programul zilei de 23 martie.

Proiectele de conservare a naturii desfășurate de WWF România

  • Reconstrucția ecologică a zonelor naturale degradate din lungul Dunării;
  • Protecția pădurilor virgine și a pădurilor cu valori ridicate de conservare;
  • Asigurarea viabilității speciilor sălbatice de carnivore, zimbri și sturioni.

Organizația se bazează aproape în întregime pe donații

O donație către WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) de Ora Pământului, transformă în ani orele în care Natura este rezilientă, puternică și capabilă să ne susțină prosperitatea. Ajută-ne să dăm Naturii o voce asigurând sustenabilitatea proiectelor de conservare”, au adăugat membrii organizației.

Latest news
știri