20.4 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

5.000 de puieți de stejar au fost plantați la Videle, în județul Teleorman

Asociația Mai Mult Verde a încheiat campania de plantări de primăvară

Asociația Mai Mult Verde a anunțat că în această sâmbătă a fost încheiată campania de plantări de primăvară. Potrivit declarațiilor membrilor Mai Mult Verde, campania a fost desfășurată la Videle, în județul Teleorman, prin participarea a peste 200 de voluntari.

Aici, au fost plantați 5.000 de puieți de stejar donați în perioada octombrie 2023-februarie 2024 în cadrul campaniei Fă Cadou un Copac.

Mulțumim celor peste 240 de donatori individuali și companiilor partenere pentru că ne-au fost alături și de această dată: Turbomecanica, SIAD România, HCL Tech, P-Plus 2002, IO Parterns, Swing Trade, dar și voluntarilor de la Rugby Academy și Cercetasii României – Albastru, pentru energia cu care au venit sâmbătă la plantare”, se arată în comunicatul organizației pentru protecția mediului.

Mai Mult Verde: ”Orașul Videle este un loc special pentru noi, în care plantăm de aproape 10 ani”

Reprezentanții organizației au explicat că din centru se poate admira o pădure urbană, plantată în 2012.

În plus, la marginea orașului există un inel de păduri, ”Centura verde”, plantată cu scopul de a reface ”pădurea nebună”.

Este vorba despre o zonă unde cândva au existat hectare întregi de codri seculari, înlocuite în perioada comunistă de terenuri agricole ajunse în ultimii 30 de ani în fază avansată de degradare ca urmare a exploatării nesustenabile.

Cu sprijinul a peste 2.000 de voluntari, am plantat la Videle în ultimii 10 ani 150.000 de copaci care au ajutat la redarea în circuitul natural a peste 20 hectare de teren degradat. Mulțumim pe această cale Primăriei Videle și în special doamnei Manoiu Otilia pentru încrederea acordată programelor noastre în toți acești ani”, au mai transmis membrii asociației.

Latest news
știri