13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Culmea ecologiei: Toalete din lemn și rășinoase pentru Poliția din Botoșani

Pentru șase astfel de toalete care vor fi amplasate în afara secțiilor de poliției, se vor plăti 9000 de lei

 

Poliția din Botoșani nu pare să își dorească evoluția de la toalete din fundul curții, la grupuri sanitare în incinta instituției, scrie Botoșăneanul. Așa că din rațiuni numai de ei știute, noi presupunem că ecologice, s-a deschis o cerere de ofertă de la firme de profil pentru un contract privind „achiziția de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, în diverse locații de pe raza județului Botoșani”.

Mai exact vorbim despre șase toatele din lemn și rășinoase, cu dimensiunile de 120 cm x 120 cm x 220 cm, neracordabile la utilități.

Toalete fără apă sau utilități pentru polițiștii din Botoșani

Practic, în acest fel se înlocuiesc toaletele vechi cu unele noi, dar pe aceiași structură și tot în spatele secției de poliției. Investiția pentru toate cele 6 astfel de toalete se ridică la suma de 9.000 de lei și este pentru șase posturi de poliție rurale din județul Botoșani.

 „S-a luat decizia achiziției de lucrări de confecționare și înlocuire unități WC din lemn de rășinoase, pentru înlocuirea celor existente, degradate”, se arată în procedura de achiziție. În timp ce mai mari Poliției din Botoșani cumpără toalete de lemn, polițiștii se plimbă în BMW-urile achiziționate deja de Minister și care se află în trafic. Asta deși, la nivel local, reprezentații Poliției au explicat că nu s-a luat în calcul nicio clipă varianta construirii unor grupuri sanitare decente și adaptate vremurilor actuale.

Doar șase localități din județ au toalete normale

Asta pentru că niciodată nu se alocă suficiente resurse pentru infrastructura unde polițiștii își desfășoară activitatea. Potrivit jurnaliștilor de la Botoșăneanul, în județ sunt funcționale 71 de sedii de poliție rurale și aproape toate au toalete în „fundul curții”.

Există numai șase sedii de poliției, din comunele Rădăuți Prut, Călărași, Avrămeni, Durnești, Drăgușeni și Ungureni, care au fost modernizate grație unui proiect transfrontalier cu Republica Moldova. Deși Ministrul Bode accentua în 2021 când a fost present la Botoșani că acest handicap al Poliției trebuie exclus, nimeni nu a făcut nimic. Astfel că și în aceste moment există sute de secții de poliție care funcționează cu toaletele în ”fundul curții”.

Latest news
știri