24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

Japonia va introduce noi reguli pentru a proteja Muntele Fuji de supraturism

În fiecare vară, peste 220.000 de vizitatori iau cu asalt acest munte

Autorităţile japoneze vor introduce un sistem de rezervare online pentru a permite accesul pe cel mai popular traseu de vizitare amenajat pe faimosul Munte Fuji, încercând astfel să combată supraturismul, informează AFP citat de Europa FM.

Turiștii vor trebui să achite o taxă de intrare în valoare de 12 euro

Pentru a elibera de turişti traseul Yoshida, itinerariul cel mai des utilizat de pasionaţii de drumeţii montane, Prefectura Yamanashi prevede o plafonare a numărului de vizite zilnice pe Muntele Fuji la 4.000 de persoane, care vor trebui să achite şi o taxă de intrare în valoare de 12 euro.

Rezervările online vor fi deschise pe 20 mai pentru sezonul drumeţiilor, din iulie până în septembrie.

Totuși, cel puţin 1.000 de bilete de acces vor putea fi cumpărate în fiecare zi de la faţa locului.

Muntele Fuji rămâne acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului

Cu toate acestea, pe timpul verii, peste 220.000 de vizitatori iau cu asalt acest munte, al cărui pisc atinge altitudinea de 3.776 de metri.

Peste 3 milioane de turişti străini au venit în Japonia în martie 2024, un record lunar fără precedent pentru această ţară, care a rămas multă vreme închisă în faţa turismului internaţional în timpul pandemiei de COVID-19.

Problema turismului excesiv şi a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autorităţile din Veneţia să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în oraşul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

spot_img
Latest news
știri