24.6 C
București
marți, 21 mai, 2024

România are cele mai mari taxe pe tutun din Europa

Raportul a fost realizat de Nanny State Index 2023

Potrivit Nanny State Index 2023, România ocupă prima poziție în clasamentul european al taxării produselor din tutun în raport cu veniturile populației și puterea de cumpărare.

Aceasta înseamnă că nivelul taxării tutunului în România este cel mai ridicat din Europa, informează Știrile ProTv.

În contrast, Luxemburg, Austria și Germania se situează la polul opus, având cele mai mici niveluri ale taxelor pentru tutun.

Şi în ceea ce priveşte nivelul accizei pe tutun încălzit, România se află pe unul dintre primele locuri

De asemenea, în ceea ce privește acciza pe tutunul încălzit, România se află în primele poziții, fiind depășită doar de Bulgaria, Turcia, Malta și Norvegia, care au niveluri ușor mai ridicate de taxare în această categorie.

Raportul menționează că Ungaria, Marea Britanie și Turcia au cele mai restrictive legislații referitoare la produsele alimentare și băuturile non-alcoolice, în timp ce Slovacia, România și Olanda se situează printre cele mai puțin restrictive țări în acest sens.

Nanny State Index evaluează anual nivelul restricţiilor legislative din 30 de ţări

Nanny State Index evaluează anual restricțiile legislative din 30 de state, inclusiv statele membre ale Uniunii Europene, alături de Islanda, Norvegia, Marea Britanie și Turcia.

Fiecare țară este evaluată în patru categorii: alcool, tutun, țigări electronice, inclusiv produse alimentare și băuturi non-alcoolice.

spot_img
Latest news
știri