15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Sute de crocodili au pătruns în zonele urbane în urma ploilor abundente din Mexic

Reptilele au fost capturate și relocate

Ploile abundente generate de uraganul Beryl şi de furtuna tropicală Alberto au făcut ca sute de crocodili să pătrundă în zonele urbane din nordul statului mexican Tamaulipas.

Potrivit anunțului făcut de autoritățile de stat și federale citate de CNN, ploile abundente au ridicat nivelul apei în lagunele de coastă, determinând animalele să se târască în localități precum Tampico şi în oraşele din apropiere de Ciudad Madero şi Altamira.

Au fost capturaţi şi relocaţi cel puţin 165 de crocodili

Biroul procurorului general federal pentru protecţia mediului a declarat că alţi aproximativ 40 de crocodili au fost capturaţi în zonă în luna iunie.

Aceștia au fost relocaţi în habitate adecvate în afara zonelor populate, transmite sursa citată, potrivit Digi 24.

Problema va continua, chiar și după ce nivelul apei va scădea pe străzile și canalele de scurgere inundate de ploi

Cu toate acestea, problema ar putea continua, a precizat biroul.

Mai mult, autoritățile au menţionat că ”pe măsură ce nivelul apei va scădea în locuri precum străzile şi canalele de drenaj care au fost inundate, crocodilii vor apărea şi cu siguranţă numărul cazurilor observate de populaţie va creşte”.

Peste două milioane de locuinţe au rămas fără curent electric după ce uraganul Beryl a lovit statul Texas

După ce a traversat Caraibele, uraganul Beryl a lovit luni Texasul cu ploi abundente, provocând cel puţin un mort în sudul Statelor Unite.

Beryl a ucis deja cel puţin opt persoane, între care şapte în Caraibe şi Venezuela.

Un copac a căzut peste o casă şi un bărbat a rămas prins sub dărâmături”, a scris pe platforma X Ed Gonzalez, şeriful din comitatul Harris, din sudul Texasului, relatează AFP, potrivit Agerpres citat de Digi 24

În Texas, peste două milioane de locuinţe au rămas fără curent electric luni dimineaţa, potrivit site-ului web poweroutage.us, iar locuitorii au fost evacuaţi.

spot_img
Latest news
știri