4 C
București
marți, 21 ianuarie, 2025

Un viitor mai verde pentru București: Compania SALUBRIZARE SECTOR 5 S.A. invită cetățenii să i se alăture în construirea unui viitor mai sustenabil

Societatea prezintă noi informații referitoare la gestionarea eficientă și responsabilă a deșeurilor

Compania SALUBRIZARE a publicat un nou anunț care precizează că toți locuitorii din Sectorul 5 al Capitalei pot contribui activ la sortarea responsabilă a deșeurilor din comunitatea din care fac parte.

Potrivit societății, domeniul legislativ în această sferă, atât la nivel intern, cât și extern, este amplu dezvoltat.

Cu toate acestea, tipurile de deșeuri sunt străine multora, motiv pentru care societatea încurajează, în mod constant, colectarea selectivă a deșeurilor prin asigurarea recipientelor pentru precolectare (eurocontainere, europubele sau saci).

Compania SALUBRIZARE SECTOR 5 S.A este conștientă de multitudinea beneficiilor colectării selective, conform Ghidului Colectare Selectivă și Legislația în vigoare privind colectarea selectivă a deșeurilor, publicat pe site:

  • Economisim materie primă și energie;
  • Reducem poluarea aerului și a apei;
  • Îmbunătățim condițiile de igienă urbană;
  • Reducem costul de producție al ambalajelor;
  • Reducem cantitățile de deșeuri ce ajung la depozit;
  • Se diminuează semnificativ costurile și protejăm natura;
  • Se evită amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare;
  • Ajutați la conservarea resurselor naturale ale pământului;
  • Se recuperează materialele reciclabile care ulterior se transformă în materie primă;
  • Se reduce poluarea poluanți din aer, apă și sol, precum și a mediului înconjurător;
  • Se reduce consumul de energie și se conservă resursele naturale;
  • Ajută la menținerea unui mediu mai curat.

Cheia succesului constă în depozitarea deșeurilor

În ceea ce privește întrebarea ”Cum se pot depozita aceste deșeuri, astfel încât să construim un viitor mai sustenabil?”, societatea SALUBRIZARE SECTOR 5 S.A.a punctat următoarele aspecte:

Deșeurile menajere (nereciclabile) – care reprezintă toate deșeurile care nu se pot recicla (ex. resturi alimentare, coji de fructe și legume, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri menajere este NEGRU.

Plastic & Metal (Deșeu ambalaje din plastic 15 01 02)- în această categorie intră toate obiectele din plastic și metal care se pot recicla (ex. cutii și diverse recipiente, pet-uri, jucării, piese de la aparate stricate, doze de bere și de sucuri, piese metalice diverse, etc). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este GALBEN.

Hârtie (Deșeu ambalaje din hârtie-carton 15 01 01)- toate obiectele din hârtie care se pot recicla (ex. caiete, foi de hârtie imprimate/neimprimate, maculatură, ziare, reviste, cutii carton, etc. Acestea nu trebuie să fie întregi, trebuie doar să fie realizate din hârtie). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este ALBASTRU.

Sticlă (Deșeu ambalaje din sticlă 15 01 07) – sunt toate obiectele din sticlă care se pot recicla (ex. sticle băutură, borcane, geamuri, etc. Acestea nu trebuie să fie neapărat întregi, trebuie doar să fie realizate din sticlă). Culoarea desemnată pentru acest tip de deșeuri reciclabile este VERDE.

”Mizele legate de mediu reprezintă un element vital pentru fiecare dintre noi”

Conchidem prin a afirma că invitația este deschisă tuturor, indiferent de sectorul din care facem parte, întrucât mizele legate de mediu sunt un element vital pentru fiecare dintre noi, indiferent de sectorul ori statul din care facem parte”, se arată în comunicatul transmis de societate.

spot_img
Latest news
știri