Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Compania Salubrizare Sector 5 S.A. a adus în discuție astăzi, 24 octombrie, modul în care pot fi reciclate ambalajele din hârtie și carton.

Ambalajele din hârtie și carton sunt ușor reciclabile

Colectarea acestora în containere speciale permite refolosirea lor în diverse moduri. După colectare, materialele sunt sortate, transformate și apoi compactate pentru a deveni noi produse.

Procesul de reciclare a hârtiei și cartonului reduce tăierile de arbori și consumul de energie necesar pentru producerea de ambalaje noi.

Reciclarea contribuie la conservarea resurselor naturale și la protejarea mediului înconjurător.

Prin reciclare, se poate da o nouă viață materialelor de ambalare, reducând astfel impactul asupra mediului.

Ambalajele reciclabile din hârtie și carton: Cum le reciclăm pentru o viață sustenabilă?

Cum se refoloseau materialele reciclabile din hârtie și carton în antichitate? Vom începe prin a spune că reciclarea nu este un concept modern, așa cum ar putea să pară pentru cei mai mulți dintre noi. Există dovezi arheologice care ne arată că în Grecia Antică depozitarea gunoiului era reglementată prin lege încă din anul 500 înaintea erei noastre. Mai târziu, în Japonia apare prima fabrică de hârtie care folosea ca materia primă hârtie și carton deja folosite. Se întâmpla în secolul XI era noastră! Dacă o luăm la pas, pe scara istoriei, următoarea oprire va fi în 1690, în Philadelphia, Statele Unite ale Americii, unde îl vom întâlni pe William Rittenhouse, un emigrant cu origini germane, ce a adus în lumea nouă cunoștințele necesare fabricării hârtiei, dobândite în Olanda”, se arată în comunicatul distribuit de companie pe contul de Facebook.

Compania a ținut să precizeze că există o diferență semnificativă față de alți producători: practic, toată fibra necesară fabricării acesteia a fost obținută din resturi de cârpe din bumbac.

Astăzi Rittenhouse este considerat părintele reciclării în America.

Care sunt misiunile companiei Salubrizare Sector 5 S.A.

Să respecte prevederile legale si de reglementare și cerințele de calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă conform standardelor de referință;

Stabilirea unor politici, programe și practici pentru conducerea proceselor și activitătilor pe care le desfășoară, într-o maniera de respect față de calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă;

Garantează asigurarea resurselor necesare pentru îndeplinirea obiectivelor generale stabilite în declarații de politici în domeniul calității, mediului, sănătății si securității în muncă.