13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere ca Pădurea Băneasa să fie declarată „zonă protejată”. Anunță construcții pe terenuri cu situație juridică incertă

Clotilde Armand susține că va solicita Ministerului Mediului să declare Pădurea Băneasa „zonă protejată”

Clotilde Armand nu renunță la a posta diverse informații despre activitatea Primăriei Sector 1 București, exclusiv pe Facebook. Recent, a intrat în contradictoriu cu Romsilva, după ce a acuzat că drumul către cartierul Greenfield a fost închis pentru a fi „persecutată politic”. În replică, oficialii Romsilva au menționat că acest „blocaj” a fost creat chiar de Clotilde Armand, deoarece nu a făcut nimic pentru a-l lua în administrare. Astfel, a rămas „forestier” și nu poate fi deschis circulației publice. ȘtireaVerde a scris despre acest subiect aici.

Însă, Clotilde Armand susține contrariul și anunță unele construcții pe terenuri care, potrivit surselor noastre autorizate au o situație juridică incertă.

Spre exemplu, anunță construcția unor școli pe Aleea Teișani, alee situată între între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani, pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București. Suprafața terenului este de 9620 mp. Cu toate acestea, conform informațiilor noastre, nu există studii cu privire la siguranța traficului din această zonă, mai ales că nu a făcut nimic pentru preluarea în administrare a Drumului Vadu Moldovei.

Despre această situație, au scris pe rețelele de socializare și consilierii locali PNL, însă, nu au primit vreun răspuns oficial până la acest moment din partea primarului Clotilde Armand.

Clotilde Armand își bate joc din nou de cetățenii Sectorului 1 și dă dovadă de rea credință în exercitarea funcției publice!
Armand a avut doi ani de zile să facă o simplă cerere către Romsilva. Primarul Sectorului 1 are mandat din partea Consiliului General și Consiliului Local al Sectorului 1 pentru a cere preluarea Drumului Vadu Moldovei de la Romsilva, prin hotărârile:
-> HCGMB 218/2017,
-> HCLS1 278/2017 și
-> HCLS1 1/2018
Din 2020 primărița Armand refuză aplicarea legii și a unor hotărâri de consiliu în vigoare. Mai era nevoie DOAR de cererea primarului Armand.
Blocajul a fost totdeauna la persoana primarului Clotilde Armand care una promitea cetățenilor în campanie și fix invers a făcut de când e primar…
Armand a promis celor din Greenfield că va amenaja și deschide drumul, dar a ales să-i mintă și îi ține în praf și gropi de atunci.
PNL Sector 1 a fost tot timpul susținătorul preluării și deschiderii acestui drum de interes public local, drept dovadă că în bugetul primăriei pentru 2022, consilierii PNL sunt cei care au inclus amendamentul pentru preluarea drumului. Acest amendament însă nu a fost votat de USR”, este precizarea făcută de grupul aleșilor locali PNL.

Clotilde Armand anunță spații verzi pe terenuri cu situație juridică incertă

Cu toate acestea, edilul Armand pare că se află în campanie electorală și se leagă de orice mică activitate pentru a-și sublinia realizările, chiar și atunci când vine vorba despre spații verzi.

Dacă înainte unii au fugit de responsabilitate noi căutăm soluții care să nu afecteze pe nimeni și nici mediul înconjurător. De asemenea, voi propune ministrului Mediului ca Pădurea Băneasa să fie declarată arie protejată pentru ca nimeni să nu mai poată distruge spațiul verde al Capitalei”, a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

În ciuda acestor susțineri, specialiștii în Mediu spun că haosul administrativ, urbanistic din București va conduce la decese în masă din cauza faptului că este un „oraș sufocat”, nepregătit să facă față schimbărilor climatice.

Citește și: Scenariu sumbru din partea ANM: Capitala nu este pregătită pentru schimbările climatice și oamenii vor muri

Latest news
știri