15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Record istoric: Grădina Botanică din Cluj a atras un sfert de milion de vizitatori în 2023

Numărul pasionaților de natură a crescut considerabil, peste 5.000 de persoane alegând să viziteze locația în doar o singură zi

Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca a înregistrat un record de vizitatori în 2023, atrăgând peste 262.100 de persoane, conform informațiilor furnizate de Universitatea ”Babeș-Bolyai”.

Directorul Mihai Pușcaș a declarat că acest an a reprezentat un moment istoric pentru locație, marcând o creștere semnificativă față de anii trecuți.

În vârful de sezon, Grădina Botanică ”Alexandru Borza” a fost vizitată de aproximativ 5.000 de persoane/zi

Lunile aprilie, mai și iunie au fost cele mai aglomerate, cu aproape 110.000 de vizitatori.

Comparativ cu anii precedenți, numărul vizitatorilor a crescut considerabil.

Cei interesați de natură au fost cu 90.600 mai mulți decât în 2021 și 29.600 mai mulți decât în anul 2022.

Directorul Grădinii Botanice din Cluj: ”Acest an a marcat un moment istoric, cu peste un sfert de milion de vizitatori care ne-au trecut pragul”

Tradițional, cele mai aglomerate luni au fost aprilie, mai și iunie, când am înregistrat aproape 110.000 de vizitatori. Această perioadă de vârf coincide cu înflorirea impresionantelor noastre colecții de flori bulboase de primăvară – lalele, zambile, brândușe, narcise etc. – și a magnificei colecții de trandafiri. În aceste luni, am ajuns să avem chiar peste 5.000 de vizitatori zilnic”, e explicat directorul Mihai Pușcaș, potrivit G4 Media.

Sursa citată mai informează că biletele de acces costă 15 lei pentru adulți și 9 lei în intervalul în care serele sunt închise.

Copiii plătesc 7 lei sau 5 lei, în intervalul în care serele sunt închise.

Latest news
știri