26.2 C
București
luni, 6 mai, 2024

Ecologic și Urban: Parcul Feroviarilor devine una dintre cele mai verzi zone din Cluj-Napoca

Investiția se ridică la suma de peste 9 milioane de euro

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că în luna ianuarie a anului următor va începe recepția lucrărilor pentru Parcul Feroviarilor.

Zona are o suprafață de peste cinci hectare și va beneficia de o investiție de peste 9 milioane de euro.

Am verificat astăzi în teren lucrările la Parcul Feroviarilor alături de dl viceprimar Dan Tarcea. Proiectul realizat din fonduri de la bugetul local se află în ultima etapă, procedura de recepție urmând a fi demarată în luna ianuarie 2024. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, respectiv ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someș”, a declarat Emil Boc.

Acest proiect are scopul de a transforma Parcul Feroviarilor într-una dintre cele mai atrăgătoare zone verzi din Cluj

În prezent, se finalizează ultimele lucrări la pavilioanele din interiorul parcului, la sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, și se fac ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someș.

Obiectivul investiţiei de peste 9 milioane de euro a constat în amenajarea suprafeţei de 5.3 hectare, integrarea malului drept al Someşului mic în arealul de mobilitate şi recreere din zonă, dar şi modernizarea străzii Parcul Feroviarilor. Parcul devine astfel un spaţiu verde primitor şi potrivit pentru petrecerea timpului liber”, a scris Emil Boc pe pagina de Facebook, ieri, 28 decembrie.

Vor fi plantați sute de copaci, mii de arbuști, dar și flori perene

În egală măsură, edilul a precizat că proiectul prevede plantarea a 555 arbori, 32.500 arbuşti şi 5.500 bucăţi flori perene.

Amenajările propuse cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spaţii plantate cu vegetaţie, arbori şi arbuşti, zone de gazon, iluminat general şi arhitectural cu sistem LED.

De asemenea, proiectul prevede mobilier urban pentru odihnă sau pentru activităţi recreative.

Proiectul mai cuprinde pavilioane multifuncționale, sistem de irigații automatizat, toaletă automată – cu acces și pentru persoanele cu dizabilităţi.

Latest news
știri