7.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Investigație Agent Green: Un depozit ”fantomă”, plin cu deșeuri industriale cu potențial cancerigen, continuă să funcționeze într-o zonă rezidențială a orașului Bacău

ONG-ul face public faptul că Primăria Bacău depozitează ilegal resturile de la garajele demolate, deșeuri care sunt pline de azbest

Membrii organizației Agent Green cer Gărzii Naţionale de Mediu, Agenției de Protecția Mediului și Primăriei Bacău să intervină, în contextul în care un depozit cu deșeuri deosebit de periculoase distruge mediul și sănătatea locuitorilor din orașul Bacău.

Deși camioanele descarcă zilnic deșeuri periculoase în această zonă, depozitul ”nu există” în actele Primăriei.

Sursă foto: Facebook/Agent Green

Agent Green: ”Așa ceva nu poate fi legal în zona rezidențială a municipiului Bacău”

Organizația a precizat că este vorba despre un depozit de deșeuri industriale cu potențial cancerigen, precum azbestul și betoanele.

Practic, primarul se laudă că ”face curățenie” prin dărâmarea garajelor, dar depozitează materialele periculoase în aceste depozit care contribuie la poluarea generală a orașului.

Sursă foto: Facebook/Agent Green

Depozitul ”fantomă” funcționează, dar nu apare în acte

Investigatorii au fotografiat camionele firmelor contractate de Primărie depozitand aceste deșeuri pe strada Stejarului. Este vorba de un teren public al Primăriei din Bacău, unde nu este înregistrat nici un depozit de deșeuri industriale.

Cerem Gărzii Naţionale de Mediu, Agenției de Protecția Mediului și Primăriei Bacău să desființeze și să ecologizeze acest depozit, să ia masurile legale împotriva făptașilor și să informeze cetățenii asupra pericolului rezultat din inhalarea particulelor fine din azbest”, au transmis membrii organizației non-profit, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Latest news
știri