13.3 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Catastrofă urbanistcă: Primarul din Sinaia va construi o parcare cu 7 etaje în inima unei zone arhitecturale protejate

Vor fi defrișate zone întregi cu arbori seculari, iar Aleea Caraiman va fi distrusă definitiv

Actualul primar din orașul Sinaia intenționează să construiască o parcare cu 7 etaje, construcție care va distruge definitiv istorica Alee Caraiman și va defrișa aproximativ 2.000 mp de zonă verde în care cresc arbori seculari.

Aleea Caraiman, una dintre cele mai frumoase zone din România, va fi desființată cu aviz de la Ministerul Culturii.

Banii provin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar costurile de construire sunt evaluate la 4.8 milioane de euro.

Prețul real al unei parcări: Va fi mutilat dealul care face legătura între Gara Regală și parcul din oraș, iar brazi maturi, vechi de sute de ani, vor fi puși la pământ

Zona Gării este una dintre cele mai valoroase perimetre arhitecturale din țară.

Toate clădirile existente aici au fost proiectate de arhitecți renumiți, precum Jean Pompilian, Petre Antonescu, Paul Smărăndescu sau Duiliu Marcu.

Captură video Youtube/ RISE România

În ultima sută de ani, peisajul a fost atent protejat și a rămas neschimbat: nici măcar comuniștii nu au considerat că această zonă ar avea nevoie de vreun adaos

În ciuda peisajului unic, primarul consideră că este nevoie de o parcare supraetajată: aceasta va avea 28 de metri în înălțime, va fi dispusă pe 7 niveluri și va putea ”găzdui” aproximativ 300 de autoturisme.

Realizarea acestui proiect va duce la defrișarea a 2.000 de metri pătrați de vegetație și la distrugerea unor alei și scări înscrise în planul urbanistic original al orașului.

Deși clădirea va fi ridicată în imediata vecinătate a două monumente istorice de clasă A, ministrul Culturii a avizat favorabil PUZ-ul parcării.

Foto: Facebook/Primăria Sinaia

 Ziar-Sinaia și Greenpeace România protestează pentru a opri acest proiect mamut: ”Simțul civic iese în stradă! Salvați pădurea! Salvați Aleea Caraiman!”

În momentul de față, mai multe forțe civice din Sinaia, Breaza, Brașov, București și Urziceni s-au unit în protest pentru salvarea Aleii Caraiman.

Ziar-Sinaia și organizația Greenpeace România vor protesta sâmbătă, 18 martie, între orele 11 și 14, în fața Primăriei din Sinaia.

Captură video Youtube/ RISE România

Ne vom exercita dreptul constituțional, democratic, la proteste pașnice! Nu putem și nu vrem să lăsăm Sinaia să fie distrusă – stop construcțiilor urbanistice haotice și inutile, stop măcelăririi pădurilor!

Hai la protest! Susține manifestarea ”Simțul civic iese în stradă! Salvați pădurea! Salvați Aleea Caraiman!”. Acțiunea se va desfășura într-un cadru perfect legal. Primăria orașului Sinaia a fost notificată.

Susții pădurea, susții istoria = susții Sinaia, susții viitorul!”, au transmis manifestanții.

Latest news
știri