11.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Resturi de animale, incinerate pe terenul unui primar. Edilul refuză să comenteze incidentul

La începutul lunii martie, tone de resturi de animale îngropate lângă Dunăre provocau un adevărat dezastru ecologic.

În aprilie, o acțiune de control duce la o alta: un nou focar de poluare pe malul Dunării a fost depistat la Smârdan, în Tulcea. Deși oficialii erau aflați într-o cu totul altă misiune, aceștia au observat cum, pe un teren din vecinătate, se ridică nori de fum.

La fața locului, au fost descoperite resturi de animale, amestecate cu deșeuri vegetale, care ardeau mocnit.

Agenția pentru Protecţia Mediului l-a amendat pe primar, întrucât a lui ar fi fost proprietatea, anunță Știrile Pro TV.

Întâmplarea descoperă poluarea: comisarii de la Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu Tulcea au descoperit întâmplător mormanele de deşeuri care ardeau, lângă un depozit de agregate minerale, mai precizează sursa citată.

Deșeurile provin chiar de la ferma primarului

George Gârbacea, preşedinte ANPM: “Deşeurile proveneau de la o fermă. Era chiar ferma primarului din localitate, de acolo. E o fermă pe persoana fizică. Aici sunt, din ce-am înţeles, aproximativ 60, 70 de bovine. Şi deşeurile proveneau de la această fermă.”

Reporterii de la Știrile Pro Tv l-au contactat pe edilul comunei Smârdan, dar tipic pentru autoritățile din România, primarul a refuzat să comenteze incidentul.

Mai mult, acesta a decis să-i ameninție cu judecată pe cei de la mediu.

Mii de resturi de animale îngropate

Preşedinte ANPM a mai explicat că este vorba despre un depozit ilegal. Proprietarul fermei a primit amenzi în valoare de şase mii de lei. Mai mult, a avut termen de 15 zile să se conformeze. Cu alte cuvinte, acesta a fost nevoit să mute deşeurile într-un amplasament autorizat.

În aceeaşi localitate, în spatele incineratorului în care ar fi trebuit arse oile moarte în naufragiul din portul Midia, anul trecut, procurorii au descoperit mii de animale îngropate, mai precizează sursa citată.

De asemenea, investigațiile au mai arătat că o infracțiune duce la o alta: proprietarul firmei ar fi folosit instalaţii artizanale pentru a fura curent electric. Astfel, bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Latest news
știri