19.1 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Ziua Națională de Curățenie a fost introdusă în legislație

Inițiativa legislativă va fi publicată în Monitorul Oficial

Astăzi, 16 aprilie, Ministerul Mediului a introdus în legislație Ziua Națională de Curățenie. Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Fechet, a fost depusă la Senat inițiativa legislativă, inspirată de munca celor de la Let’s Do It, Romania!

Ministrul Mediului, despre Ziua Națională de Curățenie: ”Această lege va crește gradul de conștientizare al importanței acestor acțiuni, dar va permite și autorităților locale să deconteze anumite cheltuieli și să își planifice mai bine aceste activități”

Mircea Fechet a transmis că a participat la foarte multe acțiuni de ecologizare și, de asemenea, urmărește grupuri și pagini în Social Media, unde observă că foarte mulți voluntari din România aleg să facă curățenie.

O zi națională sunt convins că ar fi binevenită”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

În egală măsură, oficialul a precizat că a participat astăzi la o acțiune de curățenie în Parcul Operei.

Pot să spun că mă bucur că nu am găsit nici un PET din sistemul garanție-returnare. Asta îmi dă încredere în faptul că sistemul de garanție-returnare este, probabil, cel mai bun sistem de management al deșeurilor din România, care nu doar că va genera locuri de muncă și investiții, dar va avea ca rezultat o natură mai curată pe care ne-o dorim cu toții”, a adăugat ministrul Mediului.

Mircea Fechet: ”Din calculele noastre, am spart bariera celor 5 milioane de PET-uri colectate în fiecare zi în România. Este o cifră impresionantă și tendința este aceea de creștere”

Asociația ”Let’s Do It, Romania!” organizează încă din anul 2010 proiectul național Ziua Națională de Curățenie – Curățenie în toată țara într-o singura zi.

La acest proiect au participat, până în momentul de față, peste 2 milioane de voluntari.

Urmează ca inițiativa legislativă să fie publicată în Monitorul Oficial

Felicit parlamentarii care au avut această inițiativă și îi asigur de suportul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și de votul meu ca deputat. E o idee bună, sper să o vedem publicată în Monitorul Oficial”, a conclus Mircea Fechet.

Latest news
știri