19.1 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Ministrul Mediului: ”SGR este șansa să scăpăm de deșeurile pe care, altfel, le-am găsi pe malul apelor, în păduri, în zonele de picnic”

Mircea Fechet a subliniat importanța automatelor de preluare a ambalajelor (RVM-uri)

Ministrul Mircea Fechet a fost prezent la Buzău, unde a purtat discuții despre importanța reciclării ambalajelor, cu ajutorul SGR.

Ministrul Mediului a anunțat că a vizitat o stație de alimentare cu combustibil și un retailer en-gross, care au instalat automate de preluare a ambalajelor (RVM-uri).

Mircea Fechet: ”La Buzău lanțul reciclării funcționează foarte bine”

Comercianții au înțeles că sistemul garanție-returnare este șansa noastră, a tuturor, să scăpăm de deșeurile pe care, altfel, le-am găsi pe malul apelor, în păduri, în zonele de picnic. Aceste sisteme inteligente de colectare a ambalajelor de băuturi încurajează oamenii să recicleze sticlele de plastic și dozele de băuturi cu semnul SGR într-un mod responsabil”, a precizat oficialul.

Ministrul Mediului: ”Totodată, este foarte important că avem capacitatea să susținem Hora Reciclării prin aceste RVM-uri și încurajez cât mai multe companii să preia acest model de bună practică”

În ianuarie 2024, pe piață au fost plasate 121.250.977 de ambalaje de plastic eligibile pentru RetuRO. De asemenea, 31.782.051 au fost de metal și 25.640.266 de sticlă.

Dintre acestea au fost returnate doar 1,850,059 ambalaje de plastic, 297.280 bucăți de metal și 91.908 de sticlă.

Procentual, doar 1.53% din ambalajele de plastic, 0.94% din cele de metal și 0.36% din cele de sticlă au ajuns la reciclare.

Latest news
știri