16.5 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Peste 521.000 de hectare de terenuri au fost devastate de incendii în vestul Canadei

În total, peste 19.000 de locutori au fost evacuați

Incendiile de pădure au continuat să facă ravagii în ultimele zile, pe o vreme caldă şi uscată, în Alberta, în vestul Canadei, unde este ”prea devreme” să se spună dacă s-a atins apogeul incendiilor, potrivit salvatorilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

Mai multe ordine de evacuare au fost date, începând de sâmbătă seara, în nordul şi centrul acestei provincii, vizând aproape 3.000 de oameni

Pe teren, peste 1.500 de pompieri din provincie, susţinuţi de 800 de pompieri din alte provincii şi din Statele Unite, luptă împotriva flăcărilor, alături de 300 de militari din cadrul Forţelor armate canadiene.

Vestul Canadei este afectat, de câţiva ani, de evenimente meteorologice extreme, ale căror intensitate şi frecvenţă au crescut, din cauza modificărilor climatice.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a vizitat provincia Alberta, cu scopul de a evalua situația și a oferi sprijin comunităților afectate de incendiile de vegetație

Potrivit Reuters, incendiile de pădure din Alberta au fost provocate de condițiile meteo extreme, cum ar fi seceta și temperaturile ridicate.

Aceste incendii au dus la evacuarea unor localități și la distrugerea a numeroase clădiri și infrastructură.

Trudeau a exprimat preocuparea și solidaritatea guvernului canadian față de locuitorii afectați și a promis sprijin pentru reconstrucție și recuperare.

De asemenea, oficialul a pus accentul pe importanța pregătirii și răspunsului eficient la astfel de dezastre naturale și a reafirmat angajamentul statului în combaterea schimbărilor climatice.

La începutul lunii în curs, Canada a declarat stare de urgență din cauza incendiilor devastatoare.

Latest news
știri