După mai bine de doi ani de când peretele Cascadei Bigăr s-a prăbușit, aceasta se reface încet și continuă să fie un loc superb și vizitat de turiști.
”Natura are puterea de a se regenera. Ne bucurăm să vedem că acest loc atât de drag nouă și la a cărui amenajare am contribuit este apreciat în continuare”, au transmis membrii Viitor Plus.
Încă din anul 2014, Asociația Viitor Plus a lucrat la amenajarea turistică a locului cu ajutorul finanțării din partea Coca-Cola HBC România pentru a proteja și a pune în valoare acest patrimoniu natural
A construit o platformă pentru coborâre vis a vis de cascadă;
A realizat o cale de trecere către Grota Bigăr;
A montat un parapet de protecție de-a lungul DN57b pentru accesul pietonal și am amenajat zona cu panouri informative, pubele ecologice și spații de repaus.
Numărul turiștilor care vizitează Cascada Bigăr s-a dublat
În egală măsură, reprezentanții Viitor Plus au anunțat că, la un an de la amenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr, numărul turiștilor s-a dublat
”Cascada Bigăr nu este doar unul dintre multele locuri superbe din România, ci un simbol național și o adevarată minune a naturii care încă ne uimește prin frumusețea sa”, se arată în comunicatul postat de asociație pe contul de Facebook.
În luna iunie a anului 2021, Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, s-a prăbușit
Romsilva a anunțat că prăbușirea unuia dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița a fost din cauze naturale.
Specialiștii de la Romsilva au explicat că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi cascada a cedat sub propria greutate.