16.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Pompierii din România merg în Corsica pentru a lupta cu incendiile de vegetație

Sute de hectare de vegetație au ars în Franța, Corsica. Mii de oameni au trebuit evacuați în timp ce autoritățile se luptă cu flăcările. Pompierii români sar în ajutorul colegilor din Franța, 20 dintre ei merg să susțină eforturile de stingere a flăcărilor.

Un număr de 20 de pompieri români au plecat către Corsica, acolo unde vor ajuta la stingerea incendiilor de vegetație. Ei au fost transportați pe cale aeriană cu aeronave din cadrul MApN. ”Premierul Marcel Ciolacu a convocat, în data de 11.08.2023, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Franţa. Astfel, în cursul zilei de astăzi au plecat spre insula Corsica pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale. Iar durata misiunii este de 15 zile”. Se precizează într-un comunicat al IGSU. Practic, pompierii români merg să îi înlocuiască pe cei din Slovenia.

Pompierii români îi înlocuiesc pe colegii sloveni

Pompierii sloveni au trebuit să se întoarcă în țară pentru a gestiona inundațiile de acolo. ”Colegii noştri vor pleca cu 3 mijloace de mobilitate. Iar la eventualele misiuni alocate de omologii francezi vor utiliza tehnica de intervenţie a ţării gazdă”. Se mai explică în comunicatul citat. Pompierii români s-au deplasat la solicitarea autorităţilor din Republica Franceză. De altfel și președintele României, Klaus Iohannis a fost informat de faptul că pompierii merg să ajute autoritățile din Corsica. ”Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 11.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene. Prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”. Se mai arată în comunicat. Pompierii vor avea și trei autospeciale cu ei. Este vorba despre două microbuze și un autoturism de teren. Acestea vor fi folosite la intervenții.

Latest news
știri