16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Peste 70 de tone de deșeuri auto confiscate în Timiș, amenzi și sesizare penală pentru depozitări ilegale

Inspectorii de mediu au descoperit nereguli grave la zeci de firme și persoane fizice care dezmembrează ilegal mașini, aplicând amenzi de 650.000 lei și confiscând tone de deșeuri periculoase pentru mediu

Peste 70 de tone de deșeuri auto confiscate și o sesizare penală – acesta este bilanțul unei operațiuni fulger desfășurate în județul Timiș, transmite Știri pe Surse.

Timp de două zile, inspectorii de mediu au descins la zeci de firme și persoane fizice care dezmembrează ilegal mașini vechi.

În urma verificărilor, principalele neconformităţi constatate în depozitul din Timiș au fost:

  • Desfășurarea activității fără deținerea actului de reglementare (autorizație de mediu);
  • Depozitarea subansamblelor auto într-un mod supraaglomerat, favorizând, astfel, apariția incendiilor;
  • Inexistența spațiilor/zonelor sau facilităților necesare pentru colectarea fluidelor din VSU (vehicule scoase din uz), a materialelor plastice și de sticlă;
  • Acumulatori auto uzați, anvelope etc.

În urma verificărilor, au fost date amenzi în valoare de 650.000 lei. De asemenea, au fost ridicate 70 de tone de deşeuri valorificabile.

Acestea erau depozitate în afara spațiilor autorizate, mai punctează Radio Eco Natura.

Totodată, va fi formulată o sesizare penală pentru depozitarea deșeurilor direct pe sol

Principala problemă identificată vine din gestionarea vehiculelor scoase din uz, pe amplasamente neautorizate sau funcționarea fără a respecta condițiile stabilite prin autorizații, acolo unde ele există. În ambele cazuri efectele sunt nocive pentru mediul înconjurător. Garda Națională de Mediu, prin aceste acțiuni și prin măsurile luate, transmite un mesaj clar tuturor celor care aleg să nu respecte legea și anume: poluatorul plătește”, a declarat Comisarul General Adj al Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Bănică.

spot_img
Latest news
știri